Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szakácsok! A bécsi szelet...

Zolidobos kérdése:

Szakácsok! A bécsi szelet mellé kötelezően tálalt citromszelet csak dekoráció, vagy funkcionális szerepe is van?

Figyelt kérdés

2014. dec. 15. 05:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
17%

-ahogy akarod : meg is eheted,ott is hagyhatod,de csak az egyik felét is bepuszilhatod,ahogy szeretnéd,

-ez olyan mint a fogvájó,az is ott van előtted ,és mégse kötelező megenni-használni,de mégse dísz,ugye....))

2014. dec. 15. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg a citromszeletet arra "használták", hogy a vendég ebböl csöpögtetett citromlevet a forró húsra fogyasztás elött, mert így sokkal ízesebb. Viszont elöre nem lehetne rátenni, mert akkor a bunda nem maradna tálalásig ropogós.
2014. dec. 15. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 bumbi02 ***** válasza:
100%
Funkcionális. A citromlé nagyon jól megy a bécsi szelethez. Érdemes kipróbálni. :)
2014. dec. 15. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen funkcionális, ezért pl úgy nem is igazán illik tálalni, hogy ne lehessen rányomni a levét.

Pl karikára szeletelve, és mondjuk úgy ráhajtva, vagy egyszerűen rátéve.

Ha így teszik rá, akkor illik hozzá (1 személyes teázáshoz használatos) citrom szelet kifacsarót is felszolgálni.

Ha ilyen nincs, akkor cikkre vágva, egyéb olyan módon, hogy a vendég könnyen rá tudja csavarni a levét a húsra.

2014. dec. 15. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, magam is így gondoltam, ki fogom próbálni Karácsonykor. Szereztem igazi borjúhúst.. Fehérpecsenyéből gondolom készíteni. Esetleg valami praktika, vagy simán rántani?
2014. dec. 17. 07:27
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
A praktika annyi, hogy jó helyről kell szerezni a húst, mert bevett gyakorlat növendék marhát adni el borjú helyett.
2014. dec. 17. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 bumbi02 ***** válasza:
100%

Fehérpecsenyéből az igazi!:) Semmi praktika, csak klopfolni ízlés szerint (van aki az osztrákos tányér nagyságú, papírvékonyat szereti, én speciel szeretem ha érzem a húst is), aztán közvetlen sütés előtt sózni, borsozni, panírozni és sütni. :) Ha véletlen tisztított vajhoz tudsz jutni, akkor érdemesebb abban kisütni, teljesen más zamata lesz, mint a sima olajban kisütöttnek.


Illetve, ha tudsz szerezni vörösáfonya dzsemet, azt is mindenképp ajánlom kipróbálásra a citrom mellé.:)

2014. dec. 18. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
24%

Ha nagyon eredetit akarsz felszolgálni, akkor nincs hozá citrom. Semmi, még körítés se.

Úgy, hogy a kötelezően tálalt citromszelet nem éppen kötelezö.

2014. dec. 19. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 bumbi02 ***** válasza:
100%
Ez már csak attól függ, hogy mit értünk eredeti alatt. Ha nem megyünk odáig vissza, hogy lehet hogy Olaszországból számít a Wiener Schnitzel, és elfogadjuk hogy manapság ez igenis osztrák étel, akkor citromkarika, áfonya, és ecetes krumplisaláta a hagyományos, és mindenhol elterjedt tálalás.
2014. dec. 19. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
31%

9-es

Te meg az áfonyát is emlegeted? Nem tudom honnan szedted. Visszont az ostrákok meg a németek a kapribogyon meg a szardelán vitatkoznak. Mindenki azt gondolja nálla az igazság. De ha mind ezt eggyenként lefejtjük, oda jutunk, hogy a konyha fejlödésével jutottunk idáig, mert mindég volt valaki aki jobbnak tartotta magát és beokoskodot valamit, hogy kiváljon. Ez a verseny még ma is tart. Minden ételnél.

A citrom abbol a korbol származik amikor nem volt semmi eldobható, igy a többször használt zsirt, érezhetted a schnitzel-en, a citromleve ezt semlegesítette/elfedte. Erre ma már nincsen szükség, igy megmaradt csak garnitúrának.

2014. dec. 19. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!