Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a legfontossabb tudnivaló...

Mi a legfontossabb tudnivaló egy kezdönek a fözésröl?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy forró olajba ne öntcsek vizet.
2010. febr. 4. 15:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

A Horváth Ilona-féle könyvet én is csak ajánlani tudom, tényleg benne van minden, kezdőként nekem is mondhatták, hogy csináljak rántást vagy habarjak be valamit - azt sem tudtam, mi fán teremnek azok.

Keresd a könnyű recepteket először, ezt valaki már (nagyon helyesen) említette. Biztosan sikerülni fog!

A nagymamám szerint egyébként főzéskor az első szabály mindig az, hogy ha hosszú a hajad, kösd be - vagy legalábbis csinálj copfot, mert nagyon kiábrándító a hajszál az ételben :)

2010. febr. 4. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A kezdőknek szóló szakácskönyvek közül Horváth Ilonán kívül még Polcz Alaine: Főzzünk örömmel című szakácskönyve is nagyon jó. Stahlt is nagyon szeretem, de azért az nem mindig az alapoktól indul.

A Polcz Alaine könyv is leír egy csomó alapdolgot (konyha felszerelése, rántás, habarás) és nagyon jó a stílusa. Szerintem a magyar szerzők közül ez a két alapszakácskönyv a legjobb. (Horváth Ilona és Polcz Alaine)

2010. febr. 4. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszi a könyv tippeket is!

Anyunak csak olyan van ahol se a höfok se a sütési idö

sincs benne.

2010. febr. 4. 21:12
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
én speciel nem szeretem a horváth ilona-féle könyvet, de szívesen megadom neked azt a netcímet, ahonnan ingyen letöltheted :)
2010. febr. 5. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
meg is van: ibolya.atw.hu (www nélkül).
2010. febr. 5. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

bocsánat, totál rosszul adtam meg. a cím helyesen:


www.ibolyba.atw.hu (www-vel)


(bocs, biztos azért van, mert én nem szeretem... =:) )

2010. febr. 5. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Soha ne keseredj el, ne félj használni a fűszereket és lehetőleg ne térj el a recepttől, csak akkor, ha már haladó vagy.


Jó főzőcskét!

2010. febr. 5. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 A kérdező kommentje:
Külön köszönöm a net címet,mind nagyon kedvesek vagytok!
2010. febr. 6. 18:42
 19/21 anonim ***** válasza:

A legfontosabb, hogy mindig minőségi alapanyagokat használj! Akkor nagy gond nem lehet. Én nyugodtan térj el a recepttől! (Persze csak ott, ahol nam számítanak annyira a pontos mennyiségek! De leveseknél pl. simán mehet bele bármi, amit jónak látsz. ) Én úgy szoktam, hogy több receptből ollózom össze a tippeket, és még nem sikerült elrontani, pedig kezdő vagyok!

Ja, és aki szeret enni, az általában jól is főz!

2010. febr. 6. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
bocs, az 1. "én" helyett "és" van
2010. febr. 6. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!