Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet finom párolt...

Hogyan lehet finom párolt zöldségeket késziteni, amit a gyerekeim is megennének?

Figyelt kérdés
2015. febr. 13. 16:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
attól függ milyen zöldség, de én is gyűlöltem gyerekként, úgyhogy szakácsként kellett megtanuljam. A fás (répa,fehérrépa,zeller,stb) zöldségeket főzni kell, de a lágyabbakat elég egy serpenyőben vajon pirítani, közben sózni/borsozni, nagyon rövid időre lefedni, hogy megtartsák a rostjaikat, és roppanósak maradjanak, de mégis puhuljanak valamennyit. A vaj egy kiváló kérget ad a zöldségeknek, csak ne főzd túl, maradjon friss.
2015. febr. 13. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis olívaolajon vajat olvasztasz és abban párolod puhára a zöldségeket, fűszerezed. Nem tudom milyen fűszerezést szeretnek, de próbálj ki változatos friss zöldfűszereket, rozmaring, bazsalikom, oregánó, majoranna, zsálya, stb. és meglátod mi válik be (azért ne mind egyszerre).


Figyelj arra, hogy összeillő zöldségeket készíts, ne csak úgy bele a nagyvilágba keverd az ízeket.


Készíthetsz hozzá valami tejfölös, tejszínes vagy más mártogatóst is, amit a zöldségek mellé tálalsz, tunkolni minden gyerek szeret :))

2015. febr. 13. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mely zöldségek illenek egymáshoz és hány fajtát keverjek egyszerre ?
2015. febr. 13. 17:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én simán, vízgőz felett párolom őket, nem sokáig, hogy ropogós maradjon. A vizet lehet ízesíteni (só, majoranna, bazsalikom...), és akkor nagyon ízletes lesz a zöldség is.
2015. febr. 13. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
Ja, és próbálkozz szerintem mexikói zöldségkeverékkel, én azt legalábbis nagyon szeretem: kukorica, borsó sárgarépa, ceruzabab, kaliforniai paprika.
2015. febr. 13. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem meg ne vegyél mirelit / konzerv zöldségkeveréket, jellemzően zacskó/konzervíze van, annyira felismerhető és utálatos az az íz...
2015. febr. 13. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
45%

En a wok zoldsegkevereket ajanlom, abba vannak erdekesebb zoldsegek, ez tetszeni fog a gyerekeknek. En olivan szoktam parolni-piritani a wokban, de ha neked nincs, akkor teflonserpenyoben is keszitheted. Eleg egy minimalis fuszerezes, az a jo, ha erzik es

szokjak a zoldsegek valodi izet. Reszelj ra avegen egy kis sajtot. Izleni fog nekik, tapasztalatbol mondom!

A masik nepszeru otlet, ez a lanykam egyik kedvenc korete: tepsibe vagok eloparolt cukkinit, padlizsant, gombat es sargarepat kozepesen vastagra szelve, melle teszek

szinten eloparolt aprobb brokkoli es karfiolrozsakat, vegul kelbimbot es felbe vagott koktelparadicsomot. Lespriccelem olivaval az zoldsegeket, lefedem alufoliaval es mehet is a sutobe.

2015. febr. 13. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Csak pároltat ehetnek a gyerekek? Adjál nekik karalábét nyersen vagy sárgarépát nyersen, rágcsálják el, nagyon finom.
2015. febr. 16. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ma hallottam két pasi beszélgetését a buszon. Az egyik azt ecsetelte, hogy almakockákat és sajtkockákat szúrjon partikardra, pillanatok alatt elfogy. A gyerekei az ajánló pasinak rászoktak a "földből kihúzott répára". Kiszedik a földből, megmossák és elrágcsálják. A répát én is szerettem így gyerekként. A párolt nagyon egészséges, de a legegészségesebb a nyers.
2015. febr. 19. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!