Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha kristálycukrot darálunk...

Ha kristálycukrot darálunk porcukorrá, ugyanakkora marad a súlya?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés és tudom, próbáljam ki, de számomra logikus, hogy ugyanannyi, miért változna, de hátha mégis... :)

2015. jún. 11. 22:13
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Ha 20 dkg kristálycukrot ledarálsz, akkor ledarálva is 20 dkg marad. Persze lehet akad fenn valami a darálóban, talán 0,01 g.
2015. jún. 11. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, a súlya ugyanannyi marad. De ha nem mérleggel, hanem méröpohárral mérnéd ki a cukrot, akkor már nem biztos, hogy tényleg annyi lesz, amennyi kellene, mert a porcukor "sürübb", ezért adott térfogatú edénybe több súlyú fér
2015. jún. 11. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
szerintem egy kilogrammal több lesz...
2015. jún. 11. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Sztem az igazság az első válaszban van, köszi, és az viszont mindent üt, és sztem több is lehet egy cseppnél, hiszen az én darálóm tiszta lukacsos, mármint ficakos, meg a porcukor ragadósabb is, mint a kristálycukor, a daráló falára ragad, nem lehet rendesen kiszedni, és oké, hogy akkor inkább darálás után érdemes mérni, meg oké, hogy nem kell annyira nagyon pontosan mérni mindent, de felmerült bennem, hogy ha x mennyiségű porcukor kell, és az nincs, akkor jó-e, ha a darálandó kristálycukrot mérem le... Na mindegy, tudom: ennél nagyobb gondom sose legyen... :)
2015. jún. 12. 08:49
 5/6 anonim ***** válasza:

"felmerült bennem, hogy ha x mennyiségű porcukor kell, és az nincs, akkor jó-e, ha a darálandó kristálycukrot mérem le"

Tedd ezt nyugodtan, csak a fent említett dolgok miatt (a darálóban maradhat cukor) egy kicsit több kristálycukrot mérj ki. És persze a darálás után mérd meg a porcukrodat is. A felesleget meg elteheted, mint a sima porcukrot szerintem, ha nem akarsz többet tenni az ételedbe.

2015. jún. 12. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
A kérdésem amúgy pont arra vonatkozott, hogy ne kelljen kétszer mérni, bár akkor már inkább a kétszer mérés, de akkor ilyen alapon meg érdemesebb inkább előre több porcukrot gyártani, hogy legyen, ha kell, és mindig aktuálisan kimérni belőle annyit, amennyi kell, de a baj, hogy nem csak a darálóhoz ragad a porcukor, hanem minden máshoz is, tehát így is-úgy is lesz némi veszteség. De tudom: nem kell ennyire kicentizni mindent... :)
2015. jún. 12. 10:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!