Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ez jó arány szalámihoz?

Ez jó arány szalámihoz?

Figyelt kérdés
Szalámit szeretnék készíteni otthon, a következő alapanyagok alkotnák: 5 kg disznóhús 3, 5 kg marhahús, 1, 5 kg zsírszalonna, 35 dkg só, 15 dkg piros paprika, 15 dkg fekete őrölt bors. 10 gramm szerecsendió. 10 gramm őrölt kömény.

2015. júl. 21. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha "zolidobos" nevü felhasználónak írsz, ö profi a témában, és szivesen segít.
2015. júl. 21. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 zolidobos ***** válasza:
100%
Szia! Ne nyáron csináld, hanem majd novemberben. Hallgass rám... Legalább 70:30-as arányt tarts a húsnál, de a kicsivel több zsír sem baj. A só rengeteg, max 25 dekát javaslok, én 22-vel készítem.A bors is rengeteg, még a borsos szalámiba is elég 7-8 deka. Szer.dióval, köménnyel egyetértek, a paprika ,h csemege jellegű a szalámi, elegendő, ha paprikás, akkor 25 deka mehet! V3gül is csak a só és a bors durva-szerintem- meg kissé szárazlom a húst!
2015. júl. 22. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Inkább olyan paprikás lenne, a 70: 30 azt jelenti, hogy 70% disznó 30% marhahús? Miért novemberben csináljam? Ezt most nem kötekedés gyanánt kérdezem, hanem nekem ez lenne az első szalámim és minden tanács érdekel, ami előre visz. Valami olyasmit hallottam egyszer, hogy az akkor készült szalámik jobb minőségűek, vagy micsoda.

Köszönöm szépen a segítséget. Bízok benne hogy nem fogom elrontani.

2015. júl. 22. 20:10
 4/6 zolidobos ***** válasza:
100%

Az arányokról: 70% hús (lehet benne 15-20% marha, de ne több) és 30% kemény zsiradék.(hasa, tokaszalonna, ilyesmi, lényeg, hogy ne puha nyúlós legyen).

Azért hagyd meg tél elejére, mert a szalámi kb. a 3. hónapban van a csúcson minőségileg, addig hűvös, szellős helyen kell érlelni. persze, ha van ilyen helyed, akkor mehet most is...

Lényeges a levegőmentes töltés, (mondhatni alapvető, és a hideg (20 fok alatti) két napos füstölés.

Ha van konkrét kérdésed, szívesen segítek.

2015. júl. 24. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nincs olyan helyiségem, úgyhogy marad majd november :) Milyen az a hideg füstölés? Azt hogy lehet elérni?
2015. júl. 24. 16:09
 6/6 zolidobos ***** válasza:
100%
Nem közvetlenül abban a helyiségben, szekrényghen, hordóban,stb. tüzelsz amiben a termék van, hanem egy külső tűztęrben, amit egy másfél méteres kályhacsővel kötsz össze a füstölővel.
2015. júl. 24. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!