Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha a fasírtot kenyér helyett...

Ha a fasírtot kenyér helyett zabpehellyel állítom össze, akkor beáztassam a zabpelyhet, vagy elég az a nedvesség, amit a tojásból felvesz?

Figyelt kérdés

Van itt aki így készített már fasírtot, mire kell még odafigyelnem?

Plusz, zabpelyhen kívül van ötletetek, hogy mivel lehetne még összeállítani a fasírtot ha a búzalisztet és abból készült dolgokat kerülnöm kell?



2015. júl. 30. 21:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
Egyszerűen ne tedd bele. A liszt csak azért van, hogy olcsóbb legyen. Egyébként simán tojással is tökéletesen összeáll a hús és isteni íze lesz. Apukám csak ilyet csinál, főleg marhahúsból isteni.
2015. júl. 30. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 Andizsuzsi ***** válasza:
Ém nem szoktam beáztatni.
2015. júl. 30. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Első, köszönöm a tanácsot.

Második, neked is köszönöm. Sokszor készítettél már zabpehellyel? Ki lehet így sütni olajban, összeáll annyira, nem lesz túl lágy? Finom? Nagyon más mint a rendes fasírt?

Mondjuk a napokban ettem vega zabpehelyfasírtot, az finom volt, innen is jött az ötlet, hogy akkor a rendes fasírtban a kenyeret zabpehellyel helyettesítsem.

2015. júl. 30. 22:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csináltam, hogy zabpelyhet ledaráltam aprítón és úgy tettem bele. Teljesen jó volt.
2015. júl. 30. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 Andizsuzsi ***** válasza:
Mindig zabpehellyel csinálom. Aprószeműt hadználok. Nincs más íze, mint pl. zsemlével, és szépen összeáll. Egy kicsit szoktam hagyni állni, hogy a zab megszívja magát a nedvességgel. A zabban lévő nyálka amúgy is segít mindent össueállni, ezért lehet pl. palacsintát is sütni tojás nélkül is.
2015. júl. 30. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ.
2015. júl. 30. 22:14
 7/12 A kérdező kommentje:

Andizsuzsi, köszönöm.

A palacsintáról írnál, hogyan, miből csinálod? Pluszban azt kérdezném még tőled és a többiektől is, milyen sütiket szoktatok sütni, és milyen lisztből? Teljesen ki vagyok már éhezve süteményre, de még nem sikerült találnom. Próbálkoztam korábban, de nem sikerült, azzal fel is adtam.

2015. júl. 30. 22:23
 8/12 Andizsuzsi ***** válasza:
A palacsintát zabpehelylisztből csinálom. A zabpelyhet kávédarálón darálom, de készen is lehet kapni, csak úgy jóval drágább. Úgy készítem, mint a hagyományosat. Kicsit több folyadék kell hozzá. Szárazabb és kicsit más ízű, mint a fehér lisztes, de hamar meg lehet szokni.
2015. júl. 30. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem kell bele semmi, elég a tojás. Sőt, még anélkül is lehet, lásd hamburger húspogácsa: [link]


A kenyér/zsemle vonal magyar szokás, és leginkább takarékossági oka van. Anélkül is lehet, NEM kell pótolni semmivel.

2015. júl. 31. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Arra figyelj, hogy a zabpehely alapból nem gluténmentes! Ha csak a búzát kell kerülnöd, akkor oké, de ha lisztérzékeny vagy, akkor csak gluténmentes zabpelyhet vegyél.
2015. júl. 31. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!