Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Te a bolognai mártást hogyan...

Te a bolognai mártást hogyan készíted el, hogy finom legyen?

Figyelt kérdés
Az érdekel, hogy hogyan küszöbölöd ki, hogy elfőzzed a növényeket az oregano, bazsalikom, répa íze megmarad-e? Teszel-e bele mást pl fokhagyma, rozmaring, akkukkfű, zeller és milyen hússal készíted?
2015. szept. 23. 13:12
 1/8 anonim ***** válasza:
13%
Úgy ahogy a zacskóra van írva !
2015. szept. 23. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
én fele pulyka fele marha hússal szoktam, hagymán megfehérítem a húst, ehhez adom a hámozott, félbe vágott paradicsomokat. Mikor már szétfőtt, felengedem vízzel, ez mindig változó mennyi, majd belerakom a zúzott fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, pici cukrot, majd készre főzöm.
2015. szept. 23. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
51%

En fokhagyman piritom a hust - itt meg csak sozom es borsozom. Altalaban hazilag keszitek paradicsomszoszt, vagy igyekszem olyat vasarolni, ha bolti, ami tenyleg paradicsombol van. Be szoktam melle dobni par koktelparadicsomot felbevagva, ill. par gerezd felapritott fokhagymat, az szepen belefo. Utana oreganot, bazsalikomot, sot, borsot (ill. en egy kis cayenne borssal is meghintem) adagolom, elkeverem, par perc mulva megkostolom, ha meg valamibol kell valami, adok hozza. Par perccel mielott levennem a tuzrol, ismet megnezem, hatha kell meg ra valami :)

Repat nem szoktam beletenni, a vegen sok sajttal megszorom a tetejet (imadom a sajtot).

2015. szept. 23. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én apukám receptje alapján készítem, szerintem zseniális!


Először nagyon apróra vágott hagymán és fokhagymán megpirítom a marha darált húst + só bors

Utána megy hozzá apróra kockázott répa és petrezselyemgyökér (az kicsit kevesebb, de összesen elég nagy arányban), paradicsomszósz (szóval a sűrűbb lé), fűszernek majorannát és kakukkfüvet használok, adok hozzá egy kis vörösbort, nagyon jót tesz az ízének, az alkohol meg kifő belőle.

2015. szept. 24. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Apróra vágok 2 fej vöröshagymát, és pucolok egy gerezd fokhagymát, majd késsel összetöröm, és a vöröshagymával együtt megpirítom kellően. Mikor már jó, teszek hozzá egy kis bazsalikomot, sót, és őrölt fekete borsot. Ezután megy rá az 1 Kg darált sertéshús, amit megpirítok szintúgy. Aztán mikor már főnie kéne, hozzáadok némi húsleves alaplevet. Mikor ezt elfőtte, megy hozzá a paradicsom (felesbe friss és paradicsomlé), némi cukor, és így is főzöm egy kicsit. A vége előtt 5 perccel megy bele még fokhagyma, és bazsalikom, illetve minimális oregano, majoranna, és petrezselyem.
2015. szept. 24. 02:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy ősrégi Horváth Ilona szakácskönyvből van jól bevált receptem, abban reszelt sárgarépa és zeller is van, de mivel a húshoz úgyis használni kell a darálót, hát a zöldségeket is átnyomom pár perc alatt a darálón. Recept szerint 3-4 órát kell főzni, amíg szinte krémes állagú lesz a mártás, tehát nincs olyan, hogy "elfőzöm". Mivel ilyen macerás, meg sokáig fő, mindig hatalmas mennyiséget főzök, állok a nagy fazék mellett, egy hatalmas fakanállal, mint egy igazi olasz mamma, és kavargatok :)). Szóval nagy mennyiséget főzök, és kisebb (2, illetve 4 tányérhoz való) adagokban lefagyasztom. Sertés húsból csinálom, fele nyers, fele füstölt, fűszerezése: oregano, bazsalikom, bors és babér.
2015. szept. 25. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi !:)


Nagyon jó 5leteket adtatok. Mentek a zöld kezek, kivéve az elsőt.

2015. szept. 25. 19:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon régi a kérdés, de megosztom én a receptemet, hátha valakinek hasznos lehet :)

Először felteszem a tészta főzővizét sóval és egy kevés olívaolajjal, mert enélkül összeragad a tészta. Ha megfőtt leszűröm, majd visszateszem a főzőlábasba, adok hozzá még 1 kanál olajat és összeforgatom, ezt pedig azért, hogy szép fényes legyen a felülete. A tészta így kész is.

Ezután jöhet a szósz. Felvágok hagymát és üvegesre párolom szintén olívaolajon. Ha megpirult hozzáadom a húst és jól összenyomkodom hogy ne egybe álljon az egész. A húshoz eztán mennem a fűszerek: só, feketebors, oregánó, majoránna. Ezután kerül bele a fokhagyma, van mikor frisset, van mikor krémet használok, mindkettő jól működik. Ezt jól átforgatom és addig főzöm, ameddig a hús majdnem kifehéredik, ekkor adom hozzá a sűrített paradicsomot. Ezt is jól átforgatom, majd ráteszek egy fedőt és néha megkeverem. Mikor kész, akkor reszelt sajttal tálalom.

Nem tudom, hogy mire gondolsz, mert nekem mindig megmaradnak az ízek, nem fő el. Húsnak meg darált sertéshúst használok :)

2021. márc. 9. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!