Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szeretnék a nokedlimhez...

Szeretnék a nokedlimhez petrezselymet tenni, hogy szebb legyen. Nem fog az állagán rontani? Nagyon apróra kell vágni? Stb.

Figyelt kérdés
2015. dec. 21. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb pürésített spenótot adni hozzá, ha zöld színt szeretnél.

Ha valamiért a petrezselymet akarod, olyan apróra vágd, ahogy neked tetszik: ha durvára daraboltad, akkor nagypöttyös lesz, ha egész finomra, akkor majdnem egyszínü zöld. Ha nem teszel túl sokat hozzá, akkor nem változtat semmit az állagán. Én két-három tányérnyihoz kb 2-3 evökanálnyit (összevágva) tennék.

2015. dec. 21. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vágd apróra, én szoktam tenni a grízgaluskába is.
2015. dec. 21. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Van petrezselymem, és az izét is szeretem. A spenót jellegtelen nekem. Köszi a válaszokat.
2015. dec. 21. 17:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is szoktam különleges nokedlit készíteni (karácsonykor is fogok ) a nokedli tésztába teszek egy csipetnyi kurkumát, amitől biztosan szép sárga lesz. teszek bele egy kevéske fokhagymaport, és finomra vágott petrezselymet.

Semmi hozzáadott dolog nem változtat az állagán, viszont különlegesen szép és finom.

2015. dec. 22. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Az elözö válaszhoz kapcsolódva: és neha (csemge) piros aranyat teszek a nyers tésztába, attól szép piros(as) színt kap. (A szín a mennyiségtöl függöen nerös narancsságától a pirosig terjed.)


Érdekes lehet egy fogáshoz többféle színü noledkit tálalni:


Piros (piros arannyal), fehér (csak tojásfehérjével), zöld (spenót vagy pépesített petrezselyem) - igy lehet "nemzeti színü" körítés, curcumával lehet sárgától narancsig szinezni, céklalével liláspirosat lehet készíteni, így igen sokféleképpen lehet tálalni.

2015. dec. 22. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

pirosat el lehet érni kis paradicsompürével is, de a nagyon magas szárazanyagtartalmúból kell tenni bele, rózsaszín kis céklalével - alapvetően, ami nem nagy mennyiség és száraz cucc, az nem változtat semmit az állagán


én burgonyapürét szoktam színesíteni amúgy, pl céklával, zöldborsópürével, spenóttal

2015. dec. 24. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!