Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Műbeles házi szalámi bőre...

Műbeles házi szalámi bőre miért nem válik el a belsejétől?

Figyelt kérdés

Csináltunk családilag otthon szalámit, műbélbe töltöttük. Elvittük füstöltetni egy hétre, majd az erkélyen szárítottuk is egy hétig.


Felvágva az első rudat nagyon finom lett, az állaga is jó, de szeletelés után képtelenség a bőrt leválasztani a belsejétől! A bőrt lehúzva vastagon, van ahol 1 cm vastagságban is rá van ragadva a belseje, úgy kell késsel lekapargatni. :(


Mit ronthattunk el, hogy ilyen lett? Lehet ezzel még valamit kezdeni, hogy javuljon a helyzet, mert így kínszenvedés a fogyasztása, pl. kenyérre karikáka szelni képtelenség, csak egy masszát kap az ember amit lekapar a késsel a bőrről...



2016. febr. 3. 21:14
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Nedvesen könnyebben lejön.
2016. febr. 3. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
mert túl friss, a szaláminak - vastagságtól függően - nem egy hetet, hanem 1-2 hónapot szikkadnia kell, mire ehető lesz
2016. febr. 3. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Szóval akkor csak nem száradt még eleget?


Ha csak sima hűtőben tároljuk a továbbiakban (nem fagyasztóban) akkor ugyanúgy folytatódik a száradás?


Vagy az erkélyen maximum hány fokig lehet kinthagyni száradni, hogy ne romoljon meg? Attól félünk, hogy a mostani napközbeni 10 fok feletti hőmérsékletek már túl meleg neki és megromlik.

2016. febr. 3. 22:26
 4/7 anonim ***** válasza:
A hűtőben bepenészedik.
2016. febr. 3. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
száraz, hűvös helyen kéne tartani, az erkély még mindig jobb, mint a hűtő (bár egy napfénymentes, hűvös kamra jobb lenne), lógassátok fel, és tegyetek alá papírt, mert ha szikkad, akkor csöpög a zsír belőle
2016. febr. 4. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a tippet!

Akkor vissza fogjuk vinni őket az erkélyre.

Az erkény sötét, redőny van és mindig le van házva, nap nem éri.


Ott kint szeritetek milyen kinti hőmérsékletig lehet tárolni? 10-15 fokot melegebb napokon még kibír? Vagy ilyan melegben már megromolhat kint?

2016. febr. 4. 12:16
 7/7 anonim ***** válasza:
füstölni nem az ízért kell, hanem az tartósítja, így el kell állnia a 40 fokos melegben is, ha rendesen meg lett füstölve
2016. febr. 4. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!