Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 1 kg sárgaborsó folyamatos...

1 kg sárgaborsó folyamatos főzés mellett hányszor szokott felhabzani?

Figyelt kérdés

Leszeded a habot vagy belekevered?


Fedő nélkül főzöd vagy lefedve?


Végig kevergeted vagy egy idő után otthagyod?



2016. júl. 19. 14:13
 1/7 anonim válasza:

Végig habzani fog, ha nagy lángon hagyjuk.

A habot leszedem.

Félig lefedve, kis lángon főzöm. Figyelni kell rá.

Néha kell kevergetni, nehogy leégjen.

2016. júl. 19. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. júl. 19. 15:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Eleinte nagyon kemény és sok hab képződik. Mindig leszedem egy tányérba, de mire elmosom, már ott is az újabb habtömeg.Ez eltart egy kis ideig, de aztán megszűnik ez az állandó habzás.Fedőt nem teszek rá, mert egyszer megjártam, hogy újra felhabzott alatta és kifutott az egész.Szóval fedő nélkül főzöm csendesen, kis lángon, platnin.Néha megkeverem, nem szokott leégni az alja.
2016. júl. 19. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. júl. 19. 16:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Én át szoktam mosni, főzés közben a habot nem szedem le. Általában akkorra szokott jó lenni, mikor "elfövi" a habját. Mikor elkezd habzani, ráteszem a fedőt egy fakanállal megemelve, és beállítom a lángot, hogy ne fusson ki. Néha kavarok rajta, de nem szokott leégni. Mikor eltűnik a habja, és puha, akkor meg vagy berántom, vagy egy adag krumplit/borsót szét turmixolok sűrítésnek (ilyenkor értelemszerűen annyival több borsót teszek bele, vagy pár krumplit), attól függően, hogy kívánom :)


A feleségem egyébként le szokta habozni, mert neki valahogy mindig kifut :) Ízben nincs különbség.

2016. júl. 25. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is átmosom négyszer ötször is, utána áztatom be, mégis

kemény hab lesz rajta. Nagyon magas a keményítőtartalma.

Én mindig leszedem, ahogy keletkezik, mert nem szeretném főzés közben a gázt pucerálni :))Kb 10 perc alatt kiadja az összes habját, utána már nyugodtabban főzöm puhára.

2016. júl. 25. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. júl. 27. 16:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!