Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Habcsók állagán rontana, ha...

Habcsók állagán rontana, ha gyümi levével színezném be a végén?

Figyelt kérdés
És ha nem csillag nyomóval csinálom, hanem sima nejlonnal aminek a csücskét kivágom, akkor is megállna?

2016. aug. 5. 10:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Megállni megállna .. De a vizes gyümölcslé miatt sülés közben nem lesz olyan amilyenek lennie kéne a habcsóknak. Tapasztalatból tudom én szoktam készíteni színes habcsókót. Így készítem. Színes habcsók.

2tojás fehérjéhez 6evőkanál porcukor

Csipet só

A tojás fehérjének szobahőmérsékletűnek kell lennie.

A tojásfehérjéből a sóval keverőtálban közepes sebeségre kapcsolt robot géppel lágy habot verünk. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot egyszerre csak 1 evő kanállal és a robotgépet a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Nagyon keményre verjük a habot. A cukrot én úgy adagolom kanalanként a habhoz, hogy 1perc elteltével teszem a következő kanál cukrot. Ha már jó kemény a hab nem esik le a keverő lapátról, akkor készen van. Sütőpapírt teszünk a tepsire. A habból kisebb csúcsokat rakunk rá. Az ételfestéket (gél vagy porállagú jó csak hozzá) kevés habbal kikeverjük. Egy hurkapálcikát vagy akár saslik nyárs is jó bel mártunk a festékes habba és tepsin lévő csúcsokra mintákat húzzunk.

A habcsókot először 140C ón 15 percig sütjük. Majd 100C-ra vissza vészük a sütőt és még 15 percig így zártjuk. A sütőt elzárjuk és 2 óra múlva kivesszük a habcsókokat. Nem szabad előbb kivenni és mozgatni, mert teljesen ki kell, hogy száradjon kívülről. Belül pedig így marad ragacsos.

Ilyen szokott lenni .. Magasabbra is készítheted. [link]

2016. aug. 5. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Inkább szörppel, az töményebb. Megállni szerintem megfog, ha jó kemény a hab, mindegy, mivel nyomod ki. De akár egy kanállal is csinálhatsz csókokat, ha nem akarsz nagyon vacakolni.

De az ilyen 100 forintos boltokban filléres cucc a habzsák is.

2016. aug. 5. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A gyümölcs levek nem jók hozzá nem csak az állaga miatt de a színe sem fog szépen megmaradni a habcsókban sütés után..
2016. aug. 5. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
86%
Nem marad kemény. A kevés gyümölcslevet lassú lángon besűrítve,elérhetsz jó eredményt.
2016. aug. 5. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor csak megprobálom simán
2016. aug. 6. 11:43

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!