Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet legkönnyebben...

Hogy lehet legkönnyebben megpucolni a kemény tojást?

Figyelt kérdés
Én mindig kínlódok a ráragadt fehérjével... Kipróbáltam a főzés után azonnal hideg vízbe variációt is, a pohár vízben rázogatóst is, de egyik sem vált be. Van olyan praktika, ami 100%-osan működik?
2017. ápr. 17. 15:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
A hideg vízbe rakás nekem mindig működött eddig.
2017. ápr. 17. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
72%
Én ma azt hallottam - miután a hideg vizes nem jött be -, hogyha pici sót teszel a vízbe főzésnél, az is jó megoldás lehet.
2017. ápr. 17. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
40%

Az, hogy nem csak hideg vízbe teszed főzés után, mert az fellangyosítja a vizet, így a hatásfoka nem jó.


Tehát vagy jeges, jégkockákkal teli vízbe teszed, vagy folyó hideg vízbe. Így működni fog, 100%-osan.

2017. ápr. 17. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. :)
2017. ápr. 17. 16:39
 5/18 anonim ***** válasza:
72%
Nemcsak hogy hideg vízbe kell tenni, de ott is kell tartani több órán át, míg a koagulált fehérje gélszerkezete eléri a kellő szilárdságot. Azaz nem kell sietni a héj leszedésével.
2017. ápr. 17. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
76%
Hát én úgy szoktam, hogy egyszer megkocintom, hogy megtörjön a héja és utána meggörgetem egy kis nyomás alatt a pulton, hogy az egész megrepedjen és nagyon könnyen lejön. Én mindig is igy pucoltam és nem szoktam kínlódni vele. A nagyon friss tojásnak viszont nehéz leszedni a héját. Azt hideg víz alá kell tenni főzés után.
2017. ápr. 17. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim válasza:
78%
Simán megfőztem (10-15 percig), aztán hideg vizet engedtem az edénybe ameddig kihűt az edény is és a tojások is, aztán megkocogtattam, az asztalon, hogy megtörjön a héja, és az esetek 99%-ában tökéletesen lejött eddig még.
2017. ápr. 17. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 csux2 ***** válasza:
88%
Ezek a korábban említett "praktikák" nem mindig jönnek be.Amit én írok az sem .Főzés után engedj a tojásra hideg vizet de törd meg előtte a héját,hogy kicsit vizet kapjon a héj és a tojás közötti hártya.Miután kihűlt lehet pucolni...
2017. ápr. 17. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
89%
Sok függ attól, hogy házi vagy bolti tojást főzöl. A házi friss tojást nagyon nehezen lehet megpucolni.Mennél frissebb annál nehezebben jön le a héja.Mindegy, hogy meleg víz sós víz , nehezen lehet megpucolni.
2017. ápr. 17. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
87%
Nincs 100 %-os megoldás.Én is már kipróbáltam mindenféle praktikát (havonta felteszik a kérdést ) :) mégis a tojás dönt és nem én. Egyszer így, egyszer úgy sikerül. Van , amikor tükörsimára könnyedén megpucolom, van, amikor vért izzadva is ronda ragyás lesz a tojás, vagy ki sem jön a héjából, hanem leválik fehérjével együtt.
2017. ápr. 17. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!