Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit rontottam el a lapzselatin...

Mit rontottam el a lapzselatinnal?

Figyelt kérdés

Sütés nélküli sajttortát szerettem volna csinálni. Rengeteg receptet elolvastam,videót is néztem róla. A recept szerint 10 percig kellett volna hideg vízben áztatni a zselatint,a csomagolásán 5-7 percet írtak. De a valóságban semennyi idő alatt nem érte el azt az állagot,amit jónak gondoltam volna. Nem kavarodott össze a masszával.

Nagy,Csomós,puha zselatin levelek lettek csak. Mi lehetett a baj?


2017. ápr. 22. 19:57
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Nem olvastad végig a használati utásítást.


Elöször be kell öket áztatni, utána kevés foyladékban felmelegíteni majdnem forrásig, ezután lassacskán adagolni a zselésíteni valo masszához, hogy ne csömósodjon össze.

2017. ápr. 22. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. De a forralás lemaradt az utasításról.
2017. ápr. 23. 09:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tényleg nem tehetsz róla, de minden zselatint (por vagy lap) fel kell melegíteni (nem forralni, mert akkor tönkremegy!), kivéve a zselatin-fix-et, krémekbe ezt jobb használni, ha nincs gyakorlatod.
2017. ápr. 23. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!