Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan fagyasszak le répalevet...

Hogyan fagyasszak le répalevet, almalevet úgy, hogy télen a babának adni tudjam?

Figyelt kérdés
Nem nyersen hanem facsart állapotában adnám, azaz 100%os gyümölcs- és zöldséglé formájában. Ma szereztem bio répát is, lepréselem és azt kell forralni? Sokan csak lereszelik és mehet a fagyasztóba. Van, aki egyszer felforralja majd hirtelen lehűti és úgy adja télen, de akkor az mennyire lesz más állagú? Az már főtt répalé lenne... tudna segíteni aki tapasztalt ebben? Köszönöm!

2017. júl. 13. 15:47
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Jav.: nem egészben vagy szeletelve fagyasztanám le.
2017. júl. 13. 15:56
 2/12 A kérdező kommentje:

Találtam ilyet egy gyümölcslé forgalmazónál:

"A gyümölcslevek fagyasztása –18…–24 °C-on, vagy az alatt történik, a fagyasztva tárolás hőmérséklete –18…–24 °C, ez 5–10 hónapos tartósságot biztosít. A fagyasztás általában a gyorsfagyasztó eljárásokkal történik...."

2017. júl. 13. 16:13
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Nem akarok kekeckedni, de alma és sárgarépa is van télen megfelelő tárolás mellett. Felesleges már most lefagyasztani. Akkor legalább tényleg frisset kap a babád. Tudom-tudom, a fagyasztott is ugyanolyan jó, de a helyedben, mivel kérdeztél, azt tenném, amit leírtam.
2017. júl. 13. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Sajnos én vagyok ilyen: a bio azaz tartositoszer es permetezes nelküli gyumolcsoket es zoldsegeket adnám ababónak, telen nincs bio sehol!:(
2017. júl. 13. 16:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. De van! :) Azért írtam a megfelelő tárolást. Ha városi vagy, piacokon akkor is találsz bio-t.
2017. júl. 13. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Akkor még egyszer: itt van a répa és gyümolcs amit nem fogok kidobni. Hogyan fagyasszam le?:)
2017. júl. 13. 18:21
 7/12 anonim ***** válasza:
95%

Jóvanna', csak a répát vettem figyeltem. :)


Ha a helyedben volnék, akkor simán centrifugáznám, mint a frissen facsartat, kis műanyag edénykékbe önteném a levét és lefagyasztanám. Nem hőkezelném. Egy pár hónapig így is ugyanannyi vitamint megőriz. De akkor csináld minél előbb, mert minél tovább tárolod sima hűtőben, annál többet veszít a vitamintartalmából. Ez viszont tény. :)

2017. júl. 13. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
*-vettem
2017. júl. 13. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
40%

Szerinted ez egészséges egy babának hozzátápláláskor?

Tedd el homokba hidegre a répát semmi baja nem lesz.

Bio.. majd hűtő ízűt adsz de finom lesz neki

2017. júl. 13. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
34%

"Szerinted ez egészséges egy babának hozzátápláláskor?"


Igen, ez egészséges!


"Tedd el homokba hidegre a répát semmi baja nem lesz."


A homokban tároláskor az összes vitamin elbomlik benne, csak a répa állaga marad meg.


"Bio.. majd hűtő ízűt adsz de finom lesz neki"


Hütöíze csak akkor van bárminek is, ha nem tartod tisztán a hütöt - nekem még életemben nem volt semminek hütöíze.


Kérdezö: símán csavarod/centrifugázod és adagonként fagyaszd le, semmiféle hökezelés nem szükséges.

2017. júl. 13. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!