Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak, hogy a pizza...

Mit csináljak, hogy a pizza tésztája ne süljon szinte ehetetlenül keményre és ropogósra?

Figyelt kérdés
A tésztát lisztből, instant élesztőből és langyos vízből csinálom, gáztűzhelyben sütöm. Esetleg ha tennék olajat a tésztába jobb lenne?
2017. dec. 8. 22:12
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Olaj az alapvetően kell bele!

Te eddig nem tettél?

Ha csak azokat tetted bele amiket leírtál, akkor te nem pizzát sütöttél, hanem maceszt, ne csodálkozz!

40 dkg liszthez kell 1dl.olívaolaj.

Keress már egy normális receptet a neten és ne süsd órákig!

2017. dec. 8. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Tessék:

[link]


[link]


[link]

2017. dec. 8. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
100%

Legmagasabb fokozaton süsd otthoni sütőben.

Termeszeteaen olaj kell bele meg némi cukor is.

2017. dec. 8. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
8%
Otthoni sütőben nem lehet pizzát sütni.
2017. dec. 9. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Az a recept ami szerint én csináltam azt írja hogy 40 dekánként 2 evőkanál, de az olyan mintha nem is lenne benne. Köszi, akkor ezentúl több olajat teszek bele.
2017. dec. 9. 08:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Pont elég az olaj, amit ír a recept. És nem kell bele cukor. Én 50 dkg liszthez rakok 3 ek olajat. 230 fokon sütöm légkeveréssel.
2017. dec. 9. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
56%

Legközelebb csináld friss élesztőből, amit pici tejben vagy vízben felfuttatsz, pici cukorral. Az olaj elég hozzá 3 ek.

Nekem instant élesztővel mindig kemény, ropogós lett, míg a frissel, puha, szinte paplanos a kelt pizzatészta.

Persze ez ízlés kérdése, mert ki milyet szeret, arra teszi le a voksát.

2017. dec. 9. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Otthoni sütőben nem lesz gyári pizzád, mivel nem tudsz 500°C -ot varázsolni a sütőbe.


Amit tehetsz, hogy előre felfűtöd maximálisra és abba tolod be, de infrafény hiányában akkor sem lesz olyan mintha kemencébe dobtad volna. A tészta pedig alapvetően sima kenyértészta, de a fentiek miatt kicsit moddolni kell az olajjal.

2017. dec. 13. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
74%

Hát én nem tudom, de nekem a 20 éves gázsütőmben mindig nagyon finom pizzát sikerül készítenem, pedig nem cifrázom.

Még csak nem is kelesztgetem előre, nem várakozgatok, bekeverem az élesztőt az 50 dkg liszthez, 1 dl. olívaolajjal, (kb.3-4 evőkanál) vízzel, sóval - mondjuk én a tésztájába is teszek olasz fűszerkeveréket - besimítom a tepsibe, megkenem és megrakom amivel éppen akkor gondoljuk és kész.

Hamarabb megvan, mint ezt leírtam, megfelelő magasságú és puhaságú a tésztám, mindenki imádja.

Én speciel az olasz sógorommal együtt a vékony ropogós tésztát szeretjük, de feláldozzuk magunkat a család kedvéért.:)

2017. dec. 13. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!