Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért könnyebb a főtt tojást...

Miért könnyebb a főtt tojást meghámozni, ha sós vagy ecetes vízben főzzük?

Figyelt kérdés
2008. okt. 25. 19:31
 1/4 anonim ***** válasza:
81%

Mert az ecet és a só lemarja a héj nagy részét,vagy legalábbis levékonyítja.

/Pici cutte/

2008. okt. 30. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
A keménytojás meghámozásában nem a héj vastagsága jelenti a gondot, hanem az, hogy maga a héj belül odatapad a tojásfehérjéhez. Ezért nem látom át, hogy az ecetes / sós víz hogyan tud segíteni.
2008. okt. 31. 07:39
 3/4 anonim válasza:
100%
Az ecetes, sós vizes trükköt nem ismerem, én nagymamám módszere szerint főzés után hideg vízben hagyom állni a tojásokat egy ideig és utána kezdem kibontani (abban a vizes lábosban) vizes kézzel. Ha pedig nem kell rögtön a tojás, akkor hűtőbe teszem. Lehűlve, kihűlve könnyebb szebben megpucolni. És hát nagyon keményre kell főzni!
2008. okt. 31. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
A hidegvizes megoldás nekem is bevált, most már csak az okokat szeretném megtudni!
2009. júl. 7. 10:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!