Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak, hogy a kakaó...

Mit csináljak, hogy a kakaó por jól oldódjon a tejben?

Figyelt kérdés

Nagyon utálom , mikor úszkálnak a tejben az összecsomósodott kakaó darabkák.

Van valami trükk, hogy ez ne történjen meg ?

Sajnos cukorbeteg vagyok , így nem tudok instant kakaóport használni a szőlőcukor tartalma miatt. Muszáj házilag kikeverni az esti itókámat a megfelelő édesítőszerrel.



2018. szept. 1. 01:49
1 2
 1/14 Miss Endzsi ***** válasza:
100%

Próbáld úgy, mint a pudingot.

Felmelegíted a vizet, majd előbb a kakaóport teszed a pohárba, rá egy kis víz, csomómentesre kikevered és hozzáadod a többi vizet- tejet.

2018. szept. 1. 01:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Le is teszteltem neked, nagyon fain lett.
2018. szept. 1. 02:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Forro folyadékban jobban oldódik
2018. szept. 1. 03:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi régen úgy csináltuk hogy féldeci meleg vizben feloldottuk.
2018. szept. 1. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
94%
A valódi kakaóport főzni kell.
2018. szept. 1. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Vizesen jobban oldódik. Tej zsíros és ott könnyebben csomósodik. Ez a magyarázata annak, amit fentebb is írnak.


Kis meleg, de nem forró vízzel felöntve csomó mentesre lehet keverni. Én a tejet is forralom, mert úgy kijön jobban a tejcukor íze. És forrás után hideg vízbe rakom az edényt és csak utána rakom bele a hígított kakaót. Azt tapasztaltam, a túlzott meleg ront a kakaó ízén.

Cukor szint mindenkinek más. Régen 2-3 arányban, ma már 2-1 arányban keverem a kakaópor-cukor alapanyagokat. És csak holland kakaót használok, a Szerencsi és a spáros "holland szerű" kakaópor számomra hulladék.

Ez van, el vagyok kényeztetve :)

2018. szept. 1. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Nem kell főzni. Turmixgépben a legjobb. Olyan lesz, mint a bolti kakaó, az a zacskós.

Esetlek lehet kapni minden százforintos boltban palacsinta shakert. Olyan, mint egy kulacstetejű pohár. Abban van egy szűrő. Beleteszed, összerázod, kész.

Ilyesmi

[link]

2018. szept. 1. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, előzőből lemaradt.

Az édesítő szeret a kakaó tejben történő a feloldása után adagolnám szó szerint ízlés/izlelés alapján. Semmi képen nem keverém a porral. Nem tudom, mennyire csomósodhat tőle, meg nem vagyok jártas az édesítőszer "erejében" / intenzításában.

2018. szept. 1. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Érdekes dolgot tapasztaltam.


Meleg tejre rászórtam a kakaót. Valamennyi szépen eloldódott, kevergetés hatására.

Utolsó hozzászólónak mondanám, hogy a folyékony édesítőszert hozzáadagoltam. :)

Megittam a kész keveréket, majd az alján ott maradt csomókat kevés tejjel felöntve elkevertem, ahogy javasoltátok (puding módjára).

Jött a meglepetés.

Annak ellenére, hogy az csomókban álló kakaó legalább dupla mennyiséget képviselt a korábbi oldódotthoz képest, mégsem lett barna a keverék. Egészen világos maradt.

Lehet, hogy rosszul gondolom, de a kakaóban valami más anyag is van. Felütik, mint a kábszert.

2018. szept. 1. 13:10
 10/14 anonim ***** válasza:
meleg tejbe tedd először, abba keverd el, figyelj arra hogy ne legyen túl meleg a tej mert képes beleszenesedni.
2018. szept. 4. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!