Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A padlizsánnak azt a lila...

A padlizsánnak azt a lila héjját is meg szoktátok enni?

Figyelt kérdés
2019. júl. 22. 11:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mit készítesz belőle.
2019. júl. 22. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg meg LEHET enni, nem mérgezö, nem okoz semmi problémát, de ha kemény, akkor nem eszem meg.
2019. júl. 22. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Van amikor igen, van amikor nem, attól függően, milyen ételt készítek belőle, vagy mennyire zsenge a padlizsán.
2019. júl. 22. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2019. júl. 22. 11:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ehető a padlizsán héja.
2019. júl. 22. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

Puszillak Benneteket Hölgyek! Lehet, hogy talán egy kicsit nehéz az emésztése (?) A múltkor legalább is mintha...Igaz, az egy nagyobb példány volt. Most lekarikáztam (és mégis...vagy éppen a múltkori érzés miatt) meghámoztam, lekockáztam, besóztam, majd leöblögetem papírtörcsi.. olajon egy kis vhagyma fhagyma plusz a padli megdinsztel. Ja, a lényeg majdnem kimaradt, tehát: igaz, hogy meghámoztam, viszont nem beleztem ki. Majd megírom, milyen lett.

A végnén tojással nyakonöntöm...szerintem jó lesz ...:-)

2019. júl. 22. 12:15
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Pasi vagyok, nagy padlizsánrajongó.


Én megmosom, levágom a végét, kb 1,5cm vastag szeletekre szelem. Besózom és hagyom egy 20 percet úgy. Utána leöblítem, de a só már bejárta. Papírtörlőn hagyom kicsit leszikkadni és a klasszikus 3 komponenses megoldással bepanírozom. (Liszt-tojás-prézli)

Olajban kisütöm (rántom). Ott is elég annyit figyelni, hogy aranybarnára süljön, a villa beleszaladjon, akkor kicsit géles az állag. De lényeg: a lila héja rajta marad, csak meg kell mosni.

2019. júl. 22. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi!! Legközelebb valszeg úgy csinálom, ahogy leírtad. Most nem akartam panírozni...
2019. júl. 22. 13:56
 9/13 A kérdező kommentje:

Nagyon fincsi lett!

előző válaszolótól (ffitól) kérdezem: a leírásában nem szólt a "kibelezésről" - ezek szerint Te is meghagytad a belsejét?

2019. júl. 22. 14:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A padlizsánnak a belseje a lényeg. Anélkül nem lehetne pl finom padlizsánkrémet sem készíteni.
2019. júl. 22. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!