Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Most akkor az igazi Carbonara-...

Most akkor az igazi Carbonara-t hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
Annyiféle receptet olvastam már, hogy hihetetlen. Vannak akik azt írják nem is kell tejszín bele. Melyik az abszolút autentikus "ős" recept?

2020. ápr. 5. 14:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
2020. ápr. 5. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bele tejszín!
2020. ápr. 5. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell bele tejszín, csak a pirított szalonna, és a tűzről lehúzva a felvert tojás.
2020. ápr. 5. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
Eredetileg nem kell bele! De ma már szinte mindenki tejszínnel készíti, valamiért így terjedt el.
2020. ápr. 5. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
60%
4-es: a szinte mindenki-t ugye Mo-ra értetted??? Mert kb. Nilla a relevanciája. Az eredetiben nincs tejszín!
2020. ápr. 5. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
23%

#1

Na pont JO akihez nem kell menni valódi receptért.

https://www.youtube.com/watch?v=fw6DKjt0nuU

2020. ápr. 5. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim válasza:
100%

Az olaszok is sokféleképpen csinálják, még ott is eltérő régióként. Németországban sok olasz kollégám volt, kérdeztem is tőlük, hogy hogyan kell eredeti olasz ételeket csinálni. (Tőlük tudtam meg, hogy milánói makaróni az pl. nem is létezik. Csak egy elcseszett magyar "találmány" az. Mert hivatalosan ilyen étel, Olaszországban és főleg Milánóban nincsen).


Ami a carbonara-t illeti. Ugyan sokféleképpen csinálják, de egy valami közös bennük. SOHA SEM TESZNEK BELE TEJSZÍNT!


Tokaszalonna (vagy pancetta), tojás (ebből inkább csak a sárgája), precorio romano sajt (de vannak akik parmezánt és/vagy grana padana-t használnak), só, bors, és tojás nélküli tészta.


A forró gőz felett kell gyorsan kikeverni az edényben a tojás sárgáját, úgy hogy ne legyen belőle rántotta. Aztán ebbe a sajt, rá a szalonnára. És a már megfőtt tészta is együtt van a serpenyőben a tojásos-sajtos-szalonnás "szósszal".


Van aki tesz hozzá hagymát, vagy fokhagymát vagy mindkettőt is. Erre sincs konkrétan szabály. Valaki csak a tojás sárgáját használja, de van aki úgy csinálja, hogy 3-4 tojás sárgája + 1-2 egész tojás. Van aki kétféle sajtot is rak bele. Igazi autentikus receptje sincsen már, mert mondom maguk az olaszok is többféle módon csinálják. A főbb irányvonalat viszont mindenki betartja, azaz nincs tejszín, tojás van, tojás nélküli tészta és, szalonna (kicsit zsírosabb), a három sajtok valamelyike (parmezán, grana padana, precorio romano).


Ennyi.

2020. ápr. 5. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
92%

EZ az eredeti carbonara:

[link]


és itt a leegyszerűsített olasz recept:

[link]


De te a saját konyhádban, a saját ételedet a saját ízlésed szerint készítsd, ha tejszínnel, akkor tejszínnel, ahogy én is, mert nekem úgy ízlik, pedig olasz gyökereim vannak.

2020. ápr. 5. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim válasza:
85%

"EZ az eredeti carbonara:


[link]


Ez kb. ugyanaz amit én is írtam.

2020. ápr. 5. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
72%

#9

Ügyes vagy!:)

2020. ápr. 5. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!