Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan készül a német Mettbröt...

Hogyan készül a német Mettbrötchen? Interneten nem találtam magyarul semmit.

Figyelt kérdés

#Mettbrötchen
2021. márc. 6. 09:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A mettwurst-os zsemlére gondolsz? Magára a Mettwurst-ra?

Nyers sertés darálthús, fűszerezéssel.

2021. márc. 6. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy google-val kikeresel egy (fotó alapján szimpatikus) német receptet, és a google találatnál oda kattintasz, hogy "oldal lefordítása". És máris van magyarul recepted...
2021. márc. 6. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyers daralt serteshus, hagyma, so-bors ... ennyi :)
2021. márc. 6. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy tessék, itt van magyarul is egy cikk erről:


[link]

2021. márc. 6. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
Nyers húst esznek? Azért ez elég fura. De azért kösz.
2021. márc. 6. 10:06
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egyértelműen nyers sertéshús ráadásul...


Nálunk azért elég erős a hagyomány, hogy sertéshúst nyersen nem eszünk, legfeljebb marhát (tatárbeefsteak, vagy half-done egyéb steak)

2021. márc. 6. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A szűzérme is rózsaszín jól elkészítve, mint a steak, de én úgy tudom, az az egy része a disznónak, amit biztonsággal lehet így enni.

Nyers darálthúst én biztos nem ennék.

2021. márc. 6. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen nyers hús. Nem mindenhol szeretik, pl hessenben annyira nem hallottam hogy ennék. Niedersachsenben tipikus szülinapi reggeli a kollégák közt.


Van több féle fűszerezésben, thüringer mett, jäger mett, schinken mett, zwibel mett,mostanában divat a tex-mex mett.

A 60-as évek beli neve a hackepeter (innen a mondás: Hackepeter wird Kacke später)


Egyébként majdnem ugyanaz mint a mettwurst de mégsem. A mettwurstot mindenhol lehet kapni héjban, és kimlehet nyomni mint a májast. Az igaz ilyen kilós kugliban van a hentesnél, és grammra adják.


Enni általában friss vajas zsemlére kenve eszik, vöröshagymakockával és esetleg még pluszban sózva borsozva.


Egyébként igen, nyershús, úgyhogy csak megbízható forrásból ajánlott beszerezni.


Nekik viszont a mintatárunk fura kicsit, ugye az is nyers, de mi tetézzük a nyerstojással.

2021. márc. 6. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
*Zwiebel-Mett
2021. márc. 6. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

“ Nálunk azért elég erős a hagyomány, hogy sertéshúst nyersen nem eszünk”


Hát nem egyszer láttam, hogy a hentes rokon öléskor kóstolgatja a nyers kolbászhúst.

Egyébként igen veszélyes is lehet, mert a disznó összeeszik mindent és valami férget olvastam, hogy lehet kapni tőle. Most nem ugrik be a neve.

2021. márc. 6. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!