A japán szaké erős alkoholos ital? Ki kóstolta már?
Külsőre pálinkához hasonlít, de a leírások alapján a főzési technika a sörhöz áll közelebb.
Erős ital vajon? Ki kóstolta már? Mi volt a benyomása?
15-22% közti, de általában nem sokkal több 15-nél, tehát olyan erős, mint a likőrborok, vermutok és a leggyengébb likőrök.
A pálinkára csak annyiban hasonlít, hogy közel színtelen, az íze talán a fehérborhoz áll a legközelebb, de túlzás, hogy hasonlít rá.
A rizsbor egyébként egyáltalán nem bor, egyszerűen csak a borról nevezték el a nyugatiak, mert arra emlékeztetett a legjobban (lásd még: pálmabor, mézbor, égettbor...)
tegnap 14:09
Az ázsiai égetett szeszek közt sok a 40-50% fölötti is. A 20%-osra vizezett koreai szodzsu pl. csak az elmúlt 50 évben lett divatos, mint olcsó "diszkóital". Értelemszerűen kisebb alkoholtűréssel is lehet erős italokat inni, ha kevesebbet iszol... de azért az se úgy megy, hogy ázsiában senki nem tud meginni 10 felest egy este, mert sokan dehogynem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!