A nyugati szakacsok miert hagynak egy csomo husos etelben csontokat, es szalkakat?
Ennek semmi köze nyugathoz, keleten és M.o-n is sok csontos húst esznek az emberek.
A kérdező és egyesek a saját anyjuk főztjéből indul ki, aki a finnyás gyerekeinek csak csontnélküli húsokat sütött, főzött.
A csonttal semmi baj nincs, sőt hozzáad az ízekhez.
Halaknál pedig olyat kell rendelni, amit ki lehet filézni, mert nem mindet lehet. Mondom neked mindezt úgy, hogy nem szeretem a halat, de ismerem a konyhatechnikát.
Mert a csontnak jó íze van (belefőzve a levesbe, etc).
Hát az meg még oda is bxna, ha szakácsként még ezeregyszáz even keresztül szálkáznom kellene a halat, mert Mr(s) Finnyáska nem eszi meg másképp.
Olyan ételt kell rendelned, amit TE gusztussal megeszel!
A többivel ne foglalkozz, nem a te dolgod!
Srácok, megjegyzem a legtöbb konyha dolgozik csontokkal is, pláne keleten.
Pl indiai curry is csirke combot használ, a kínaiak köröm pörköltjében is ott az összes csont...
A legtöbb afrikai kultúra egyben nyárson szokott sütni. Az arabok, törökök szintén szoktak egyészbe sütni állatokat, halat.
A csontot NEM felhasználni egy viszonylag újkeletű dolog, max 100 éve fel se merült.
Egyrészt mert az álattartás drága mulatság volt, másrészt az íz miatt.
A modern gyorskajában és alacsony minőségű húsáruban nincs csont, mert így egyszerűen fogyasztható, egyforma és mert így kevésbé gusztusos részeket is bele lehet tenni pl nuggetsbe vagy gyrosba, parizerbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!