Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Egy jó és egyszerű lecsó...

Egy jó és egyszerű lecsó receptet SZERETNÉK, TUDSZ ILYET?

Figyelt kérdés

Tudom sok elérhető recept van a neten, de én mégis inkább a te, ti egyéni, eredeti, egyszerű lecsó receptetekre lennék kíváncsi.

Kérlek, ha van ilyen írjátok meg.



2022. jún. 30. 21:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%

Én 5 hagymából, 5 paradicsomból és 5 paprikából szoktam kettőnkre.

A hagymát csíkokra vágom, először azt üvegesre párolom, utána mehet a kockára vágott paprika és, mikor az kicsit összeesett, akkor a kockázott paradicsom is. Miután kicsit levet eresztett akkor lehúzom a tűzről, amíg pirospaprikát keverek bele, majd sózom-borsozom és hagyom főni kb 30 percet. Néha lecsókolbászt vagy virslit rakok bele, esetleg felütöm tojással és kész. :)

2022. jún. 30. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

Én csak a teljesen víz nélküli, sűrű zaftú lecsót szeretem, ha te nem Kérdező, akkor ne is olvasd tovább!


Általában 1 kg paprikából, 3 hagymából és 2-3 közepes paradicsomból készítem.

Egyszerűt kértél, így nem turbózom füstölt szalonnával neked (én azzal készítem)

Zsiradékon megpirítod a nagyon apróra vágott hagymát, teszel rá egy kevés pirospaprikát, (ez nem pörkölt!) ráaprítod a paradicsomokat, leheletnyit sózod, megkevered, lefeded és visszateszed a legkisebb lángra, hogy éppen csak pötyögjön, hogy a hagyma elfőjön, ne rocogjon félig nyersen a lecsóban.

Ekkor kezded felvágni a megmosott zöldpaprikát, neked tetsző formára (karikára, kockára, hasábra, stb)

Mikor ezzel megvagy, ráteszed a paradicsomos hagymára, összekevered, készre sózod. Amíg kidobja a levét addig fedő, utána leveszed róla, hogy sűrű zaftja legyen.

Amikor kellő puhaságú a paprika, akkor kész.

Ha akarsz bele kolbász vagy virslikarikákat, azt ekkor teszed bele, mert átveszi a lecsó forróságát, de az íze benne marad.

Vigyázni kell, hogy a paprikát ne főzd rommá, mert a lecsóban még lezárás után is puhul a melegtől!

2022. jún. 30. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
#1-hez hasonlóan készítem, csak az arányok mások: 2 fej hagyma, 10 db paprika, 2 db paradicsom.
2022. jún. 30. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

1# tetszik, de a hagyma nem sok egy kicsit?


2# Továbbolvastam. Jó, legjobb, szerintem így kezdek hozzá. Szalonna van, teszek bele


3# Jó ez is és a hagyma mennyisége is "kezelhető"

2022. jún. 30. 22:21
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Számomra nem, mert én szeretem a hagyma ízét nagyon :D De nyugodtan rakj bele kevesebbet
2022. jún. 30. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
26%
Ha van tegyél bele krumplit is.
2022. jún. 30. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
nemrég főztem meg életem első lecsóját egy szem paradicsomból, egy paprikából és egy hagymából. kérdeztem anyát ennyiből is lehet? igen. ok. nem is gondoltam hogy ilyen egyszerű ez hogy csak mindent össze kell dobálni. összerottyantás után egy szál virsli ment még bele pár percre, és kész
2022. jún. 30. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
54%

Én kicsit másként sütöm a lecsót - az igazi lecsó sül és nem fő! -, itt az én változatom:

Egy serpenyőben zsír/olajat kell melegíteni, a félkarikákra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát ebben sütni pár percig, a lángot magasra csavarni, a kockára vágott paradicsomot beletenni és gyorsan megsütni, hogy ne maradjon sok leve, éppen csak valamennyi sürü, nem vizes szaft legyen alatta.


Mi sokszor így esszük, önmagában (kenyérrel), húshoz zöldségkörítésnek, vagy ha tojással akarjuk, akkor a végén beleütöm és pár perc alatt megsül.

2022. jún. 30. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
87%
Én is hasonlóan készítem, mint a 8-as. Mindig vágok bele hegyes, erőspaprikát, plusz teszek még bele egy kis Erős Pistát is. Tojással, vagy tarhonyával fogyasztom.
2022. júl. 1. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Elkészült reggel, köszi mindenkinek!

Szalona, füstölt szalonna alapon, kevés étolaj pluszban.

Hagyma bőségesen került bele (igen, igaz ezzel nem lehet elrontani), további összetevők ismertek. Fűszer csak só, bors, és egy hangyányi őrölt kömény, őrölt pirospaprika, nagyon kevés került bele - más nem.

A végén még egy kevés laska gombát tettem bele.

Tojás kimaradt, nem kifejezetten szeretem tojással. A gyerek viszont hiányolta....

Fedő alatt csináltam, a hagyma pirítása után. A végén fedő nélkül fejeztem be, sűrűbb legyen a szaft.


Beismerem, hogy egy kevés vizet azért kapott, szeretem, ha van szaftosabb.


Munkatársam jött hozzánk, megvolt a dicséret, mondta milyen jó illat van, éhes lett...

2022. júl. 1. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!