Milyen jó édes-savanyú receptek vannak?
szia!
Én édes savanyú mártást azt készen szoktam venni van amikor még kiegészítem ananásszal(konzerves) persze ki hogy szereti. Csináltam már csírke húsból és sertésből is természetesen mindeggy ki melyiket szereti jobban. A húst vékony csíkokra vágom és ha csírke hús akkor szárnyas fűszerkeverékkel és egy pici borssal fűszerezem (bepácolom egy pár percre) utána ezt megsütöm,majd ráötöm a mártást jól összefőzöm. Rizsával tálalom. Nagyon Finom. Csinálhatod úgy is hogy a húsra szezámmagot sütsz. Úgy is finom nagyon.Remélem tudtam segíteni.
Kínai édes-savanyú csirke
Hozzávalók:
# 30 dkg csirkemell
# 1 fej vöröshagyma
# 2 evőkanál ecet
# 2 evőkanál porcukor
# szójaszósz
# liszt
Elkészítés: A csirkemellet kis darabokra vágom, majd megfőzöm. A
vöröshagymát félkarikákra vágom, kevés olajon dinsztelem. Félidőben
hozzáadom az ecetet, és fedő alatt párolom, amíg az ecet ereje el nem
párolog. Hozzáadom a porcukrot. Összekeverek vizet, lisztet és szójaszószt, amivel besűrítem a mártást. Ízléstől függően lehet sűrűbb, édesebb... Ha elkészült, rámerem a megfőtt csirkemellekre. Rizzsel vagy pirított tésztával tálalom.
Édes-savanyú kacsamell recept
Kategória:
Húsételek
Hozzávalók:
2 kacsamell
1 körte
2 savanykás alma
10 dkg aszalt sárgabarack
1-1 mokkáskanál méz és barna cukor
2 evőkanál borecet
1 darabka friss gyömbér
csipetnyi sáfrány
késhegynyi curry
őrölt bors
só
Elkészítés:
A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kislángon főzzük, majd hûlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot csészébe öntjük. A serpenyőbe 1 evőkanál ecetet öntünk, és belecsorgatjuk a mézet. Megborsozzuk, felforraljuk, és fakanállal lekapargatjuk a serpenyőről..
Recept: Ropogós édes-savanyú banánsaláta
Édes és savanyú. Úgye, igy ritkán eszel banánt. Probáld ki, megéri.
Hozzávalók:
3 db nagyobb banán
2 evőkanálnyi citromlé
1 csésze szeletelt uborka
1 evőkanálnyi kapor
1 teáskanálnyi zöld chili
1 teáskanálnyi tört mogyoró
1 csésze joghurt
2 evőkanálnyi mentalevél finomra vágva
bors
só
Elkészítése:
A banánt nagyobb darabokra, vagy karikákra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk a banánt is, és hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!