Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen jó édes-savanyú recepte...

Milyen jó édes-savanyú receptek vannak?

Figyelt kérdés
2008. jan. 22. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
99%
A google keresöjébe írd be,és sok-sok receptet fogsz találni.
2008. jan. 23. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
A kérdés eredetileg úgy tettem fel, hogy "Milyen bevált édessavanyú receptet ismertek?" Ebből a modik ezt hozták ki, és tudom hogy sok recept van, de a sok közül olyat szeretnék, amit már mások használtak és ajánalnak is.
2008. jan. 24. 17:39
 3/6 anonim válasza:
100%

szia!


Én édes savanyú mártást azt készen szoktam venni van amikor még kiegészítem ananásszal(konzerves) persze ki hogy szereti. Csináltam már csírke húsból és sertésből is természetesen mindeggy ki melyiket szereti jobban. A húst vékony csíkokra vágom és ha csírke hús akkor szárnyas fűszerkeverékkel és egy pici borssal fűszerezem (bepácolom egy pár percre) utána ezt megsütöm,majd ráötöm a mártást jól összefőzöm. Rizsával tálalom. Nagyon Finom. Csinálhatod úgy is hogy a húsra szezámmagot sütsz. Úgy is finom nagyon.Remélem tudtam segíteni.

2008. jan. 29. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

Kínai édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

# 30 dkg csirkemell

# 1 fej vöröshagyma

# 2 evőkanál ecet

# 2 evőkanál porcukor

# szójaszósz

# liszt


Elkészítés: A csirkemellet kis darabokra vágom, majd megfőzöm. A

vöröshagymát félkarikákra vágom, kevés olajon dinsztelem. Félidőben

hozzáadom az ecetet, és fedő alatt párolom, amíg az ecet ereje el nem

párolog. Hozzáadom a porcukrot. Összekeverek vizet, lisztet és szójaszószt, amivel besűrítem a mártást. Ízléstől függően lehet sűrűbb, édesebb... Ha elkészült, rámerem a megfőtt csirkemellekre. Rizzsel vagy pirított tésztával tálalom.

2008. dec. 14. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Édes-savanyú kacsamell recept

Kategória:

Húsételek


Hozzávalók:

2 kacsamell

1 körte

2 savanykás alma

10 dkg aszalt sárgabarack

1-1 mokkáskanál méz és barna cukor

2 evőkanál borecet

1 darabka friss gyömbér

csipetnyi sáfrány

késhegynyi curry

őrölt bors


Elkészítés:

A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kislángon főzzük, majd hûlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot csészébe öntjük. A serpenyőbe 1 evőkanál ecetet öntünk, és belecsorgatjuk a mézet. Megborsozzuk, felforraljuk, és fakanállal lekapargatjuk a serpenyőről..

2008. dec. 14. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
96%

Recept: Ropogós édes-savanyú banánsaláta


Édes és savanyú. Úgye, igy ritkán eszel banánt. Probáld ki, megéri.


Hozzávalók:


3 db nagyobb banán

2 evőkanálnyi citromlé

1 csésze szeletelt uborka

1 evőkanálnyi kapor

1 teáskanálnyi zöld chili

1 teáskanálnyi tört mogyoró

1 csésze joghurt

2 evőkanálnyi mentalevél finomra vágva

bors



Elkészítése:


A banánt nagyobb darabokra, vagy karikákra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk a banánt is, és hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk.

2008. dec. 14. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!