Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Az egész országban készítenek...

Az egész országban készítenek húsvétkor sárga túrót? Illetve külföldön is ismerik a sárga túrót?

Figyelt kérdés
Amúgy honnan ered? Ki találta ki? És mikor?
2011. ápr. 22. 06:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Én még soha nem is hallottam sárga túróról! Szerintem ez csak egyes vidéken lehet szokás,az egész országban biztosan nem.
2011. ápr. 22. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak MO kis részén ismert, a legtöbb területen teljesen ismeretlen. A legtöbb külföldön meg még csak nem is hallottak róla.
2011. ápr. 22. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
Nemhogy külöldön,én még itt sem hallottam róla. Az meg mi a túró? :D
2011. ápr. 22. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

én csak olvastam róla, még soha nem láttam.

Békés - Szeged - Sarkad - Pest - Győr.

2011. ápr. 22. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon finom húsvéti étel, amit csak az ország keleti részén ismernek. Sonkával és kaláccsal kell enni, isteni finom. Nálunk a Húsvét elképzelhetetlen enélkül.


Hozzávalók:


* tojás

* cukor

* tej

* vaníliás cukor

* fahéj


Elkészítés:



10 db tojáshoz 1 l tejet, 10 evőkanál cukrot számolunk. A tojásokat egy fazékba ütjük (teflon vagy nem leragadósba), jól összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot, 1/2-1 tasak vaníliás cukrot, ízlés szerint pici fahéjat(elhagyható). Lassú tűzön állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a leve tiszta nem lesz és a tojásos massza túrós állagú nem lesz. Tűzről levéve egy vászonkendőbe kötjük, és kb. 1 órát hagyjuk kicsepegni. Ha kihűlt, kibontjuk a kendőt, és ha mindent jól csináltunk, egy szép sárga gombócot kapunk.

2011. ápr. 22. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
66%
Még soha nem hallottam sárga túróról. Édes vagy sós?
2011. ápr. 22. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
72%

Felénk húsvétól függetlenül is szoktak csinálni hasonló dolgot bár kicsit egyszerűbben: 1/4 Kg túróhoz egy evőkanál cukor, egy tojás, és egy vaníliás cukor kell, majd jól összekeverjük, és palacsintába töltjük.

Ez a kedvencem, meg a kakaós!

:)

2011. ápr. 22. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Az anyukám Szabolcsban született, onnan hozta magával a húsvéti sárga túrót is. Az ottani rokonaink is mindig elkészítik. Én személy szerint utálom :) Te hol élsz, kedves Kérdező? :)
2011. ápr. 22. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:

aki nem evett, feltétlenül kóstolja meg, finom nagyon, még a leve is. ;) holnap csináljuk, kalács sonka kolbász főtt tojás sárgatúró így fogyasztjuk.;)

am szabolcsi vagyok, egy nem túl nagy faluban lakom.

2011. ápr. 22. 19:37
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus Nyírségi kaja, azokat leszámítva, akiknek van nyírségi eredete, én még nem találkoztam olyannal, aki ismerte volna. Sztem ez az egyetlen jó a húsvétban. xD De a mocsok betolakodók a nagy részét elkérik... -.-" hogy ki és mikor találta ki... sztem senki se tudja.
2011. ápr. 23. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!