Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 1 kg pulykanyakhoz hány liter...

1 kg pulykanyakhoz hány liter vizet tegyek, ha szép, sárga, gyöngyöző húslevest szeretnék eredményül kapni?

Figyelt kérdés
Mindig vízízű lesz a leves, nem jó....aki gyakorlott ebben, írja meg legyen szíves, hány liter víz a max. ami mellé még belefér az összes zöldség és intenzív íze lesz a levesnek?
2011. szept. 9. 09:28
 1/7 anonim ***** válasza:

a pulykanyakból szép sárga leves nem lesz, de viszont nagyon jóízű lehet belőle.először is a nyakt felfőznöm, majd az első barna habos levet leöntöm róla és lemosom a húst. (tudom sokan felhorkannak, mert nem divat lehabozni a levest )szóval újra felteszem főzni, nagyon lassan annyi vízben ami ellepi.

közben megpucolom a sok zöldséget, fehér és sárgarépa bőven, zeller egy darab. ezeket is hozzáadom, egy egész hagymát héjastól, 2 gerezd fokhagymát, egész borsot.

ekkor újra felengedem vízzel, hogy a zöldségekkel is bővel ellepje. hagyom tovább gyöngyözve főni.

ha kell újra sózom.

volt, hogy egy kis kurkumával színeztem, amitől kap egy kis sárga színt, de nem az igazi, mivel a nyakon nincs semmi, ami pl a bőrön van.

a végén 2 db mokkacukrot teszek bele, ez harmonikussá teszi a zöldségek és a hús, só ízét.

az egy kiló nyakhoz így lassan 3-4 liter víz megy el. de mondom, hogy lassan, szakaszosan, nem egyszerre felönteni.

2011. szept. 9. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Én mindig annyi vizet teszek rá amennyi el lepi a húst(pulyka nyakat)

Mivel a zöldségek is engednek némi levet meg sajnos a hús is ezért nem kell több bele.

A felforráskor meg dagad hirtelen kilógnak a nyakak,de ez 5-10 perc múlva össze esik.

Lasú tűzön épp ,hogy forrjon amíg puha nem lesz.

És finom utána a leszűröd a husit és zöldséget külön valami mártással tálalod,,jó étvágyat hozzá.

(Ajánlom a alma mártást nagyon fincsi tejfölösen)

2011. szept. 9. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Ne öntsd le az első vizet,mert a leves és a hús is ízetlen lesz. Leöntöd róla az ízt.
2011. szept. 9. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
dehogy önti ki az ízt belőle! csak azt a gusztustalan sötét habot önti le róla. amikor az feljön, még ideje sem volt az íznek kioldódnia, csak a kicsapódott véres fehérje alvad meg.utána lassú főzéssel és a hozzávalókkal jó leves lehet főzni.
2011. szept. 9. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
48%
Én sem öntöm le az első levet, sem a pulykánál, sem a marhánál, és a többinél sem. (Kitalálták már a habozó-kanalat, ha ezt használod, és utána pedig még le is szűröd, úgy tökéletes lesz)
2011. szept. 9. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindeninek köszönöm szépen, ez életem eddigi legjobb húslevese lett :)
2011. szept. 11. 02:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Örölök neki,hogy sikerült. végül is , hogyan csináltad?:)
2011. szept. 11. 05:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!