Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan kell sárgadinnyéből...

Wornew kérdése:

Hogyan kell sárgadinnyéből cefrét készíteni?

Figyelt kérdés
Azon túl, hogy meghámozzuk és kimagozzuk, mit kell tennünk, hogy az előállított pálinkában megőrizzük a gyümölcsre jellemző ízt és illatot?
2011. júl. 23. 21:40
 1/3 anonim válasza:
a pálinka finomabb amit belőle főznek
2011. júl. 24. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:

Én is pont ezt a témát keresgélem. Amit eddig megtudtam hogy a ph-t úgy mit a többi cefre esetében be kell lőni 2,8-3,2 közé de ha tenni akarsz hozzá pektinbontót akkor 3,5 körüli ph-t álíts be. A legjobb fajélesztővel indítani és a forrás befejezte után ki kell főzni. Nem szabad várni vele.

Remélem hasznos volt a tanács. Jó cefrézést!!

2011. aug. 11. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:

Bár régi a kérdés, de leírom a saját tapasztalatom:

Csak jó minőségű gyümölcsöt szabad felhasználni, sérült részeket ki kell vágni. Magozás és hámozás után, meg kell mosni, hogy semmi piszok ne kerüljön a cefrébe, aztán jöhet a darálás. A cefre ph szintjét kötelező beállítani mert 6.70 körül van minden nélkül. Amennyire én tudom 2.8-3.2 között ideális a ph. Pektinbontó, uvaferm 228, uveferm uvavital és aromafelszabadító enzimet is adtam hozzá. Utóbbit illatos gyümölcshöz javasolják, bár a sárgadinnye nem volt a tasakon, de rontani nem ront. Nagyon sok a munka vele és nagyon kényes cefre, ha kiforrt azonnal ki kell főzni.

2021. aug. 3. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!