Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Angol steak, mit mondjak a...

Angol steak, mit mondjak a hentesnek, milyen marha kell nekem, ha 5 perc alatt tepsiben akarom kisütni? A közepe nyers marad?

Figyelt kérdés
Anyám 3 órán keresztül főzi párolja a marhát, Londonban azt mondták az 5 perc alatt kész, most hogy is van ez?

2012. jan. 9. 10:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Aki akkora gourmand, hogy a varnyúlevest is megeszi, ha KEL, nyugodtan elkészítheti a marhalábszárat angolosan. Steak-nek.
2012. jan. 9. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:

Lábszárból steak... nem tudom, hogy főztél -e már a zacskós levesen kívül bármit is, de ha igen, sajnálom azt, akinek meg kellett enni. (A húsrészeket azért nem árt ismerni, mert annak ellenére, hogy a bélszín is hús, meg a lábszár is, nem ugyanazokhoz az ételekhez valók.)


A 10. válaszolóval értek egyet, aki azt írta, h a hátszín és a felsál is jók a bélszín helyett.

2012. jan. 12. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem azért ettem steaket Angliában mert gourmet vagyok hanem mert ott elsősorban azt lehet kapni...
2012. jan. 12. 15:49
 14/22 A kérdező kommentje:
Ha ilyen jól tudjátok a rib-eye steak miből van...biztos nem bélszínből mert az egy hosszú csík...
2012. jan. 12. 15:51
 15/22 anonim ***** válasza:
62%
A rib eye az angol elnevezése a marha rostélyos részéből vágott szeletnek, amit sokszor a bordacsonttal együtt vágnak le. A steak amúgy azt jelenti, hogy "hússzelet", úgyhogy ezen kár rúgóznia a válaszolóknak. Bármiből megcsinálhatod, amit szeretsz. Pácold be sütés előtt, úgy puhább (és ízletesebb) lesz. A véres verzió tényleg bélszínből készül, és tényleg pár perc alatt (nagy hőfokon sütve) kész lesz. Ahhoz ajánlom a fűszervajat, amit simán Te is elkészíthesz vaj és fűszerek illetve mustár összegyúrásával (ízlés szerint)-kihűtés után szeletve a forró steak-re téve isteni. Anyukád valószínűleg lászárat, stefániát, combot készít lassú párolással, ezek a húsok tényleg inkább arra alkalmasak. Ha jót akarsz, süss bélszínt vagy hátszínt.
2012. jan. 19. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó ez hasznos komment nem úgy mint a többség
2012. jan. 19. 15:51
 17/22 Richie66 válasza:
A marhának mióta van "karaj" része? Tudtommal az hátszín!
2012. febr. 9. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 A kérdező kommentje:
Mért hátszín része nincs a marhának?
2012. febr. 10. 09:23
 19/22 Richie66 válasza:
Hátszín része van a marhának, csak karaj nincs!!!
2012. ápr. 19. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim válasza:
Az a baj a magyar marhával, hogy ami eljut hozzád a teszkóba, az selejt marha. Tehát olyan öreg állat, ami már nem tud tejelni, ezért levágják. A fiatalabb húsmarhákat meg viszik ki külföldre.(Ezt egy illetékestől hallottam.) Viszont nem lehetetlen jó minőségű marhát venni itthon. Sokat olvastam hogy Budapesten a központi vásárcsarnokban van ilyen hely. Személy szerint én Zalaegerszegen szoktam egy helyi marhavágóhíd boltjában venni a steaknek valót. Itt lehet venni kifejezetten növendék marhahúst. Rostélyosból szoktam készíteni a steaket, mert erre van pénz, legutóbb 2000ft/kg volt. Nyáron grillezni szoktuk, egyébként pedig serpenyőben jól átsütve. :) Remélem segítettem.
2014. jan. 9. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!