Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Házi pizza szószba mit tennéte...

Házi pizza szószba mit tennétek még?

Figyelt kérdés
Paradicsomot, meg a tejfölt is szeretem. :) Szóval eddig 1 nagyobb paradicsom konzerv, 1 doboz tejföl, sok-sok oregánó, és bazsalikom, ételizesítő, fokhagyma, meg némi tejjel higítottam rajta. Ti milyen fűszert, vagy más hozzávalót kevertek még bele?

2012. márc. 5. 16:36
1 2
 1/12 10inchhero ***** válasza:
93%
só, bors :D viszont tejföl nélkül, bár nem hangzik rosszul.
2012. márc. 5. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
62%

mi ez az ételízesítő mánia ?! már a mákostésztába is azt tesz mindenki...

tej is minek bele? pizzaszószba tej....boá

paradicsompüré,kis olaj,só,bors,zúzott fokhagyma,majoranna-oregano-bazsalikom-kakukkfű-tárkony-petrezselyem mix

2012. márc. 5. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Én szeretem a tejfölös alapot, ezért van benne. A tej meg azért kell, mert a konzerv paradicsompürének túl erős íze van, és így a szósz is több pizzára elég. Az ételízesítő szerintem gazdagítja az ízeket, és tényleg csak egy hangyányit tettem bele só helyett.


A borsot hogy hagyhattam ki?! Se baj, még nem késő. :) Köszönöm a válaszaitokat! Jöhet még több válasz! :)

2012. márc. 5. 17:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy tejfölöset, vagy paradicsomosat csinálj, mert ez így borzalom. Mármint, ne kínálj meg vele mást... A leírt fűszerek jók a paradicsomosba, én más fajtát nem tennék már bele.
2012. márc. 5. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is külön csinálnék paradicsomosat és külön tejfölöset. A tejfölbe a són, fokhagymán esetleg petrezselymen kivül nem is tennék mást.

A paradicsomosba meg éppen elég az a fűszer amit leirtál. Attól hogy még több fűszert teszel bele nem lesz jobb, sőt....... Elnyomják egymást a fűszerek és egy káosz lesz belőle, nem pedig finom szósz.

2012. márc. 5. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Fokhagyma, majoranna,
2012. márc. 5. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
A paradicsomos alapúba, ha sima natúr parpüré, kell egy kis cukor, hogy ne legyen az a vad savanyú. De csak pici, mert attól még jobban ég.
2012. márc. 5. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Mi nagyon szeretjük tejföllel, amég nem próbáltátok, ne ítélkezzetek felette. A Don Pepe kínálatában lévő egyik legfinomabb pizza (tejfölös) szósza sem szimpla tejfölös, hanem paradicsomos tejfölös. Ettem olyat, hogy csak tejfölös alap más étteremben, nekem nem ízlett.
2012. márc. 5. 17:58
 9/12 anonim válasza:
100%
Don Pepében paradicsomos - tejfölös szósz??? Én erről még nem hallottam, pedig 6 éve hivatásos pizza - szakács vagyok, a Don Pepében pedig 2 évet dolgoztam. Egységes az étlapjuk, de nálunk nem volt ilyen szósz, hogy paradicsomos-tejfölös.
2012. márc. 9. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Ezek szerint Tejfölös pizzát nem csináltál a két év alatt. Szekszárdon, és Pécsen is ettem, mindkét helyen rózsaszín a pizza szósz.
2012. márc. 10. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!