Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Kínai étteremben kapható,...

Kínai étteremben kapható, szezámmagos-mézes csirkefalatkákat hogy kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
ilyen golyó alakúra szeretném sütni, ahogy az étteremben. lehetséges h krumplival sütik össze a húst ? a pontos recept kéne, mindent részletesen leírva :$
2009. júl. 8. 13:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szezámmagos csirke


Hozzávalók, 4 személyre:

2 csirkemellfilé (kb. 75 dkg)

5 dkg szezámmag (megpirítani)

olaj a sütéshez


Pác:

őrölt fehérbors

1 teáskanál olaj


Panír:

0,5 csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)

0,5 csésze keményítő

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

2 evőkanál olaj

0,5 csésze víz


Máz:

4 evőkanál méz

4 evőkanál cukor

2 evőkanál ketchup

2 teáskanál erős pista

4 teáskanál szójaszósz

3 teáskanál fehérborecet


A csirkét feldaraboljuk, vékony csíkokra. Összekeverjük a páchoz a hozzávalókat és belekeverjük a csirkét. Állni hagyjuk, minél többet, annál jobb, pár órát feltétlenül kell.


Elkészítjük a panírt, összekeverjük a hozzávalókat és állni hagyjuk 10-15 percet. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha ennél folyékonyabb, akkor tegyünk bele még egy kis lisztet.


Az olajat feltesszük melegedni, az a cél, hogy folyamatosan gyöngyözzön, de ne legyen túl forró, mert akkor megég a panír, a hús viszont nem sül át. A húst a tésztába forgatjuk, csipesszel egyesével a forró olajba rakosgatjuk és aranybarnára sütjük. A kisült falatkákat lecsöpögtetjük.


A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem forraljuk fel, csak melegítjük! A kisült csíkokat megforgatjuk a mázban, majd megszórjuk szezámmaggal. (A megpirított szezámmagot bele is lehet keverni a mázba, így jobban eloszlik.)

2009. júl. 8. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi igy szoktuk:

Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípos mártással



Hozzávalók:


csirkemellfilé


szójaszósz


szezámmag



A bundához:


liszt


1 tojás


1 dl sör


víz


olaj



A mártáshoz:


Eros Pista


méz


szezámmag


citromlé



Elkészítés: A húst felvágjuk vékony, de kicsit szélesebb falatokra. Besózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal (nem kell sok), majd állni hagyjuk a hutoben kb. 1 órán át. Elkészítjük a sörtésztát: a palacsintatésztától kicsit surubb állagú tésztát készítünk: liszthez tojást, sört, vizet, sót és egy kis szójaszószt adunk, majd szépen elkeverjük. A mártáshoz mézet és Eros Pistát elkeverünk (kicsit több legyen a méz), pici citromlevet is adunk hozzá, hogy ne legyen annyira édes, majd szezámmagot is teszünk bele. A húst a tésztába mártjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd forró olajban kisütjük. Ha szép aranybarna, törlopapírra szedjük. Rizzsel vagy sült tésztával a legjobb. A falatokat mártogathatjuk a szószba, vagy tálalás elott ráönthetjük. Jó étvágyat!

2009. júl. 8. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
:) köszönöm én is :D
2010. okt. 4. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!