Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mennyire magyar étel a kalács?

Mennyire magyar étel a kalács?

Figyelt kérdés
2009. júl. 8. 15:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A kalács tepsiben sült kelt tésztaféle, amelyet a magyar hagyományok szerint ünnepekre készítenek. A szó szláv eredetű és a kalács eredeti kerek formájára utal.[1] Hasonló tésztafajta Bulgáriában a kozunak, Franciaországban a briós, Lengyelországban a chałka, Olaszországban a panettone, Romániában a cozonac, az erdélyi szászoknál a Klotsch, a szerbeknél a kolač. Egyes elméletek szerint a kalács az ősi áldozati ételek maradványa Forràs: Wikipédia!
2009. júl. 8. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ezt talàltam még a wikipédiàn:A barhesz vagy hálá (challah) a zsidó konyha süteménye, burgonyás kelt fonott kalács vagy fonott kenyér. A zsidó étkezési hagyományokat őrző családokban a péntek este kezdődő szombat megszokott eledele az asztalon.


Tésztája lisztből és főtt burgányából készül. A tésztából csíkokat alakítanak ki. Hármas, négyes, vagy még többszörös fonással készül. Szombatra hosszúkás, az őszi nagyünnepekre kerek formában sütik. Mazsolát is tehetnek bele, a tetejét sütés előtt mákkal vagy szezámmaggal megszórhatják.

2009. júl. 8. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez pedig a mézes kalàcs: [link]

Utànna olvasgattam, ha màr igy megkérdezted! :)

2009. júl. 8. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!