Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Sushi alapanyagot hol vehetek...

Sushi alapanyagot hol vehetek Szombathelyen? Mit szoktak belerakni?

Figyelt kérdés
2008. máj. 7. 20:59
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom,h hol tudnal alapanyagokat beszerezni,sajnos...pedig en is kiprobalnam,de ha jol tudom valami speci rizs(a rizset valahogy izesiteni kell)+hal husi vagy zoldseg a kozepebe...

En talaltam jo par receptet,ird be a google-ba rengeteg otletet kapsz,ime nehany:



Szusi recept


Hozzávalók:

-50 dkg tengeri halfile

-30dkg rizs

-szojaszosz

-1 evokanal rizsecet

-1 evokanal tormakrem

-1 kiskanal cukor

-so

-nori (szaritott algalap=kim)


Elkészítés:

Az atmosott rizst feltesszuk foni. A vizbe tesszuk az ecetet, a cukrot es keves sot, es tobbszori kevergetessel a rizst tapadosra fozzuk.a filet papirvekonyra szeleteljuk es bekenjuk a tormakremmel. A nori lapokra egy ujjnyi reteg rizst teszunk, arra a halat, majd szepen feltekerjuk, majd karikara vagva szojaszosszal kinaljuk.


Tanácsok:

A hal lehet fott hal is de lehet a kereskedelemben kaphato szurimi. tehetunk bele tojasrantottat is, retket, uborkat, barmit amit szeretunk


Elkészítési idő: 30 perc



Zöldséges szusi


Hozzávalók az alaprizshez: 1 pohár szusi rizs (japán rövidszemű rizs), 1 dl rizsecet, 3 evőkanál cukor, só

A töltelékhez: 1 csomag tengeri algapapír (nori - ázsiai boltokban kapható), 1 avokádó, 1-1 db színes kaliforniai paprika


A rizst többször mossuk meg hideg vízben, csepegtessük le, tegyük egy lábasba. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje, majd lassú lángos állandó kevergetés mellett főzzük. Ízesítsük sóval. Ha a főzőlevét elfőtte, pótoljuk kevéske vízzel. Addig főzzük, míg a rizsszemek puhák nem lesznek.

A rizsecetet tegyük kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel. Óvatosan keverjük a megfőtt és még forró rizshez. Hagyjuk állni addig, míg langyosra nem hűl.


Az avokádót vágjuk kétfelé, a magját vegyük ki, hámozzuk meg, ujjnyi csíkokra vágjuk fel. Ugyanúgy a színes paprikákat is.

Egy tengeri algalapra tegyünk a megfőtt rizsből, tetejére a zöldségeket és mintha rétest készítenénk, göngyöljük fel. Kezünkkel szorosan nyomjuk össze. Vigyázzunk arra, hogy a töltelékből mindenhol egyformán legyen.

Ha elkészült, éles késsel szeleteljük fel, tálaljuk kis tálakra, savanyított gyömbért, japán zöldtormát (vasabit) és szójaszószt kínáljunk.



Remelem tudtam segiteni,legalabb a receptekben.

2008. jún. 17. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!