Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi az abált kása és hogyan...

Mi az abált kása és hogyan készítsük el?

Figyelt kérdés

2012. nov. 16. 13:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szerintem abálébe főzött kása!
2012. nov. 16. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Húsok főzőlevében főtt rizs.

Ha erre vagy kíváncsi, szívesen leírom a főzés módját.

2012. nov. 16. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Jujj azt nagyon megköszönném, mert sehol se találtam hogy hogyan és mit! :)
2012. nov. 16. 19:08
 4/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Gondolom, hurkát szeretnél készíteni.

Nos a húsok főzőlevét átszűrjük, és 1 kiló rizshez 1,8 litert számítva tiszta üstben felforraljuk, ügyelve arra, hogy ne a zsírt szedjük le a húslé tetejéről, tehát a nagy része tényleg húslé legyen.

Ha felforr, akkor EGYSZERRE beleöntöd a rizst, és szorgalmasan kevergetve közepes tűzön addig főzöd, amíg a lét felveszi, és "puffogni" kezd.

Én Coop B rizst használok, ez megfő ennyi lével, ha máshoz esetleg kell, a lé menet közben bármikor pótolható.

Ha megfőtt, a tüzet elzárva az edényt fedővel pár percre betakarod, és kész.

Csak a hurkába szánt só egy részét szoktam belefőzni, fűszert nem, hiszen az illóolajos fűszerekből pot a lényeget főzném(párologtatnám) el.

Fontos a lé tökéletes elfőzése, mert ennek hiányában a forró sütőben a gőztől a hurka úgy viselkedik mint a kézigránát..)

2012. nov. 17. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi szinte ugyan így csináljuk, annyi különbséggel, hogy az abállé felfőzésekor egy-két marék ledarált nyers hagymát is dobunk bele, (ez úgy vettük észre jót tesz a hurka ízének, pluszvba a dinsztelt hagymán kívül), és nem vigyázunk arra hogy a zsírt a tetejéről bele ne merjük, sőt, szándékosan zsírosabb lét teszünk fel a kásának, hogy ne legyen száraz összeálló massza a végén belőle.

Még annyit tennék hozzá, hogy igaz nagyon nehéz ,manapság kerekszemű rizst kapni, csak a hosszúszeműt árulják sajnos, de ha valaki hurka készítés előtt hozzájut kerekszeműhöz, mindenképp azt válssza, mert egyrészt szaporább, másrészt gusztusosabb a hurkába, és még csak véletlenül sem törik össze a szem.

2012. nov. 20. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Én az összes hagymát ledarálom, és nyersen belefőzöm.

A pirítás macerássága nincs arányban az eredménnyel.

Egyszer valahol háznál láttam, nem fogadtam volna a sikerre, de azóta így csinálom.

2012. nov. 20. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!