Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A káposztás sztrapacskára is...

A káposztás sztrapacskára is kell juhtúró?

Figyelt kérdés
én csak juhtúrósat szoktam csinálni de már olyan sok embertől hallottam hogy a káposztás isteni hogy most akarnám megcsinálni!

2013. febr. 18. 17:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A káposztásra nem szoktam juhturót tenni. Csak jól lepiritott káposztát :

Vagy ha káposztásat csinálok akkor ha van otthon túró a sztarapcska tésztába szoktam keverni ..

2013. febr. 18. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

A káposztásra nem kell, csak savanyú káposzta.

Nem tudom mennyire autentikus a recept: [link]


Egy magyarul beszélő szlovák egyszer kioktatott, hogy mi hülyeséget beszélünk, mert a sztrapacska, az csakis káposztás lehet. A juhtúrós az brinzové haluski. De lehet, ő beszélt félre, nem tudom.

2013. febr. 18. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem szoktam én sem.Úgy készítem mint a káposztás tésztát.

Sült oldalashoz kiváló köret,próbáld ki!:)

2013. febr. 18. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 doboszoli ***** válasza:

Nálam a sztrapacska:

-vagy pirított savanyú káposztával

-vagy (juh)túróval készül.

A füstölt szalonna zsírja, és pörce mindkettőre jár.

Ez persze nem szentírás, mi így szeretjük.

2013. febr. 18. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
ok!most már értem!köszönöm a válaszokat!ja és szerintetek melyik finomabb?a savanyú káposztát is megpirítjátok vagy azt csak összekeveritek?köszi
2013. febr. 18. 18:38
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Én mindkét fajtát pirítom,sőt a savanyú káposztásat forró sütőbe is teszem egy pár percre.
2013. febr. 18. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 mustafa33 ***** válasza:

isten ments. nem pászol a kettő együtt. Bár aki nem ismeri az hiheti hogy így jó ☻. Régebben csak frissen pirított füstölt szalonnát tettek rá. Mifelénk a juhtúrósra szalonnatepertő, a káposztásra rendes tepertő frissen megpirítva . Újabban eszik mindenféle húsokkal is, például nagyon pászol hozzá a rántott csirkemáj.

A strapačka eredetileg a káposztás, mert a neve azt jelenti boglyos. De van ahol a juhtúróst (brindzás) is úgy nevezik, de a tehéntúróst soha, pedig ugyan az a krumpli galuska. van még a furmaské strapačky - fuvaros galuska ez savanyúkápostás pirított szalonnával és sült kolbászal. Néhány apró kocka krumpli is van közte kifőzve, de csak kevés!

2013. febr. 18. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 J.Szandra válasza:
Szerintem nem! :) nekem valahogy a káposzta és a juhtúró nem megy össze!! :/
2013. márc. 7. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Hmm... nyugodtan próbáljátok ki juhtúróval a káposztás sztrapacskát, lehet, hogy meg fogtok lepődni, milyen finom ;)
2013. okt. 4. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!