Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Melyek a legegészségesebb...

Melyek a legegészségesebb ételek (levesek, főételek), italok és gyümölcsök Magyarországon?

Figyelt kérdés

2013. máj. 17. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit friss, NYERS alapanyagokból készitesz, mindenféle leveskocka, izfokozó, füszerkeverék, stb nélkül.
2013. máj. 17. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
amit magadnak főzöl szerintem a magad által megtermelt alapanyagokból
2013. máj. 17. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

házi pálinka, házi kolbász, házi sonka vs szalonna

házi befőttek,háztáji gyümölcsök,

háztáji zöldségek

semmi ételszínezék....

2013. máj. 17. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 Phoney ***** válasza:
100%
22.19: Arra a házi pálinkára nagyon ne vegyél mérget, mert a nagytöbbség ma is többé-kevésbé kontár módon csinálja... (nemcsak az én véleményem, hanem a jobb otthonfőzőké is).
2013. máj. 18. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
46%
Aminek az alapanyagát te magad termeled (lehetőleg bio módon.)
2013. máj. 18. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem alapvetés, hogy semmiképpen ne tartalmazzon vegyszereket: se mindenféle élelmiszeripari izét, se permetszer-maradványokat, semmit. Ilyen persze nem létezik.

Ami meg a saját termelést illeti (én is csinálom): szép, szép, de egyrészt kemikáliák nélkül nem boldogulsz (a csalánlé-permet nagyon bio pl., de nekem nem jött be), másrészt az alapanyag, a mag vagy palánta: honnan tudod, miféle? Bemondásra, papirokra?

És ugyanez áll a húsfélékre is: honnan tudhatod, mivel etették a jószágot (rosszabb esetben milyen genetikai módositást/-ulást hordoz?

Azt hiszem, sehonnan, igy hát legfeljebb a minél teljesebb vegyszer-mentességre törekedhetsz...

2013. máj. 21. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, kicsit elrugaszkodtál a valóságtól. Mi tíz éve termelünk bio módon, egyszerűen a növénytársítás elve alapján. Megsúgom, még permetezőgépem sincs. Ami pedig a húst illeti, (amíg ettünk húst,) azt csakis saját ellésű disznóból, illetve előneveltként vásárolt, s onnantól kizárólag tápmentesen neveltük. Belátom, ez utóbbi messze van a bio-tól, hiszen a takarmányt nem (mindet) én termeltem, de lényegesen egészségesebb volt mindenféle vásárolt kajától.
2013. máj. 22. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
63%
kimaradt: előneveltként vásárolt BAROMFI
2013. máj. 22. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Szevasz, Miquel!

Szerintem teljesen jó, amit irtál - viszont a felvetésemben emlitett gondokat sajnos, igy sem igen tudod kiküszöbölni.

De legalább a zöldség-gyümölcs-hús saját - és holtbiztosan finomabb, mint az ipari/piaci!

2013. máj. 29. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!