Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szerintetek nem egyhangú az...

Szerintetek nem egyhangú az olasz konyha?

Figyelt kérdés

Spagetti, makaróni, masni, cannelloni, ravioli, tortellini, lasagne... tészták, bolognai vagy carbonara szósszal/raguval , mind szinte ugyanarra a kaptafára készülnek.


A pizzával ugyanaz a helyzet, ugyan sokféle feltét kerülhet rá, mégis elég hasonló az ízviláguk, hisz ugyanaz a nem túlságosan variálható pizzatészta az alap, amin mindig paradicsomszósz alap (esetleg tejföl-besamel alap) és sajt van , meg még 1-2 változó összetevő.


2013. jún. 30. 10:49
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Természetesen tudom, hogy nem csak ezeket az ételeket fogasztják, vannak leveseik, salátáik, édességeik...stb, viszont ez a kétféle étel (a pasta és a pizza) a világszinten elterjedt és tudomásom szerint ők maguk is szinte minden nap pastat, pizzát, előételnek pedig salátát esznek.
2013. jún. 30. 10:51
 2/23 anonim ***** válasza:
81%

egyáltalán nem. a leírásod alapján az olasz konyhát nem ismered. rengeteg féle étel van még, ami hiányzik a felsorolásból.


másoknak meg a magyar egyhangú. mindenben paprika van és csipős. illetve olyan erősen fűszereznek a magyarok hogy nem lehet érezni az ételek eredeti ízét.

2013. jún. 30. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 A kérdező kommentje:

" leírásod alapján az olasz konyhát nem ismered. rengeteg féle étel van még, ami hiányzik a felsorolásból. "


Ahogy írtam is, tisztában vagyok azzal, hogy van még sok más kajájuk , ettem is már ilyeneket, azonban egyrészt nemzetközi szinten elsősorban ez a kétféle ételtípus elterjedt és kedvelt, másrészt ők maguk is ezeket eszik elég gyakran.

De ezt ugye már írtam, ha figyelmesen olvastál..

2013. jún. 30. 11:06
 4/23 A kérdező kommentje:
Egyébként szerinted akkor mi az a rengetegféle kaja, amit még ismernek és ők is nagyon gyakran készítik ?
2013. jún. 30. 11:07
 5/23 anonim ***** válasza:
87%

Közel sem ennyit esznek, százszor változatosabb az itáliai konyha. A példád kb. olyan, mintha egy német arról panaszkodna, hogy a magyarok hogy nem unják minden nap a gulyást és a pörköltet. Nem tudom veled mi a helyzet, de én ha havonta 1x eszem ilyet az lehet túlzás.


Olaszország akkora, hogy nem is lehet olasz ízlésről beszélni, egy calabriai meg egy friuli-veneziai(aki bőven tud osztrák-magyar jellegű kaját főzni) közel sem eszi ugyanazt.


Itt végignézheted a régiókat jobbra lent: [link]

2013. jún. 30. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 A kérdező kommentje:
Én is havonta egyszer eszem gulyást,ellenben amikor néhány - teljesen különböző olasz régióból származó - olasszal (is) éltem együtt két hónapig külföldön, minden nap saláta és pasta volt a menü.
2013. jún. 30. 11:25
 7/23 anonim ***** válasza:
78%
Akkor a magyar konyha milyen? Minden pörköltalap + rántás + prézli? Az olasz konyha nem a Don Pepe étlapja...
2013. jún. 30. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 A kérdező kommentje:

A Don Pepés megjegyzésedet nem nagyon értem, hisz ahogy írtam, olaszokkal éltem együtt egy ideig és ők is azt mondták, hogy elég sokszor kerülnek ezek a kaják az asztalukra otthon, illetve saját szememmel is azt láttam ,hogy némi túlzással ugyanazt az ízt kicsit variálva fogyasztják nap mint nap.


Persze ezt csak az én tapasztalatom , ezért tettem fel a kérdést, hátha valaki tud autentikus választ adni.


Mondjuk a magyar konyha összehasonlíthatatlanul több alapkaját tartalmaz és nem is láttam még magyart minden nap ugyanazt a pörköltalapot mondjuk más fűszerrel vagy körettel enni két hónapig, de mindegy.


Egyébként a belinkelt kajáknál is elég sokszor paszta meg pizza szerepel.

2013. jún. 30. 11:39
 9/23 SzilKa ***** válasza:
100%
Gondolom fiatalokkal éltél akkor együtt, akik a könnyebben elkészíthető kajákat részesítették előnyben. De attól még a mamma a féld napot a konyhában tölti és készíti a csodás és változatos étkeket.
2013. jún. 30. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem hogy az olaszok minden nap ugyanazt eszik, kicsit variálva. Talán ha valaki nem szeret sokat főzni akkor az egyszerűbb tésztaételeket készíti, ugyanígy a magyaroknál is sokan csak kenyeren és szalonnán élnek, de attól még sokkal változatosabb a felhozatal.

Tehát egyet értek az előzőekkel.

Az nem jelent semmit hogy mi van elterjedve a köztdudatban, a példád minden országra igaz, nézd meg a kínaiakat: tavaszi tekercs, édes savanyú csirke és a többi általunk ismert dolog még az 1%-a sincs annak amiket egy igazi kínai étteremben kaphatnál, valszeg pár dologra még nevük sem lenne magyarul.

Az olasz konyhában pedig valóban gyakori pl a paradicsom és az ebből készült ételek, de egyáltalán nem egyhangú. Mivel mediterrán térség ezért sokkal több dolog nő mint mondjuk nálunk és persze nem csak az olajbogyóra értem, de nagyon változatos ételeket lehet készíteni, van bőven alapanyag.

Az hogy egy ember mennyire táplálkozik változatosan az független az országtól, mert csak emberfüggő, mint ahogy írtam a szalonna + kenyérpéldával, a te lakótársaid valószínűleg ilyen szempontból nem voltak igényesek.

Esznek puliszkát is csak ott polentának hívják, rizottót, ami rizses egytálétel, és sok változata van.

Pont hogy az olasz konyha az egyik legkevésbé egyhangú, hisz rengeteg növény terem.

Nálunk sajnos már nem termesztenek hajdinát, kölest csak kis mennyiségben, pedig a magyar konyha is sokkal változatosabb volt. A gyömbér sem elterjedt nálunk, pedig a környező országokban fogyasztják és az is gyógyhatású étel.

2013. jún. 30. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!