Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Javasolna valaki valamilyen...

JohniDaren kérdése:

Javasolna valaki valamilyen ázsiai tésztaételt?

Figyelt kérdés

Egy főétel féleséget, ami lehetőleg hamar elkészíthető.

És nagyon örülnék egy részletes recept leírásnak.



#Ázsia #étel #tészta #tésztaételek
2013. aug. 26. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem baj, hogy nem autentikus recept, csak a technológia ázsiai, akkor ezt javaslom.


Fözz meg tésztát, de ne túl puhára, és csöpögtesd le.

Egy serpenyöben forrósíts fel olajat, és süss meg benne csiíkokra vágott húst (vagy maradék sültet forrósíts fel benne) es szedd ki.

Újra tegyél bele kevés olajat, és a megfött tésztát kevergetve süsd, amig barnás szine lesz, szedd ki és tedd félre.

Utána pírits benne zöldségeket: hagymát, sárgarépát, zellert, paprikát, gombát, karfiolt, brokkolit, cukkinit, káposztát, kelbimbót, stb - ezek közül amelyiket szeretitek, meg ezen kivül amit még találsz otthon - vágd gyufaszálnyi csíkokra és a forró olajban kicsit megsózva kevergetve süsd kb 10 percig, majd önts rá kb fél dl szójaszószt, és keverd össze.

Kb 2-3 ek vízben keverj el 1 ek keményítöt.

A húst és a tésztát tedd vissza a zöldségekhez, öntsd bele a keményítöt, és kis lángon kevergesd pár percig.

(Közben füszerezheted amivel akarod.)

Még forrón tálald, mert frissen az igazi.


Nem tévedés, a zöldségféléket nem kell folyadékban párolni, elöfözni - a sütéstöl éppen megfelelö, nem nyers de nem is szétfött állaga lesz.

2013. aug. 26. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos receptet nem tudok,de en nagyon szeretem a wokban,szojaszoszban atpiritott rizstesztat, fafulgombaval,bambuszruggyel,repaval,egy kis kaposztaval kis csirkedarabokkal.:)
2013. aug. 26. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

[link]


Itt van néhány thai recept, de szerintem ugyanígy lead a google kínait is, ha kéred.


Egyébként mostanában a zöldségféléket nem pici zsírban, vagy vízben párolom, csak gőzben, ég és föld az ízek közötti különbség.


Ha nincs külön pároló-edényed, akkor forralj vizet egy fazékban, a felszelt zöldséget (répa, gyökér, bab, borsó, karfiol, akármi) rakd húsleves-szűrőbe, tedd a fazék tetejére. Alulóliával borítsd be, lehetőleg minél teljesebb mértékben. Persze egyszer célszerű kibontani (kb. 10 perc után) és belekavarni a zöldségbe.

Annyira megmarad a finom, eredeti íz, hogy még fűszerek nélkül is tökéletesen élvezhetőek!

2013. aug. 27. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
53%

[link]


Amikor viszonylag kevés zöldséget (húst) akarok párolni, akkor ezt a nokedli-szaggatót veszem elő, és ezen párolom meg a cuccot, a nagy pároló-edényt nem is veszem elő.

Akármelyik üzletben, piacon egy ezresért árulják.


Vasárnap pl. a rakott krumplit készítettem, a krumpli íze is egészen más, mintha megfőznéd.

2013. aug. 27. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek! Mentek a zöld pacsik! :)

Elnézést hogy későn reagáltam rájuk.

Holnap főzök vacsit apukámnak, addig meglátom elyiket készítem el, lehet hogy összekombinálom őket.

Méggyszer köszönöm!

2013. aug. 27. 19:48

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!