Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért mondják azt sokan, hogy...

Miért mondják azt sokan, hogy a magyar éttermek zöme kritikán aluli, ami meg normális, az megfizethetetlen?

Figyelt kérdés

Mi ennek az oka? Van valóság alapja?


Miért lenne kritikán aluli? Minden érdekelne.



2014. febr. 8. 18:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A szomszéd kertje mindig zöldebb.
2014. febr. 8. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Mert van aki rangján alulinak tartja a rántott húst. Én mondjuk a kifőzdéket/önkiszolgálókat jobban szeretem az éttermeknél, sokszor még a választék is jobb.
2014. febr. 8. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert az nem normális dolog, hogy az ország kb. 4500 étterméből jó szívvel 200-ra lehet azt mondani, hogy mondjuk az osztrákoknál se menne csődbe 2 hónap alatt.


Nincs semmi gond a rántotthús-irányvonallal, de azt csinálják rendesen, ne legyen vastagabb a szalvéta, mint amire szerencsétlen vízízű hús klopfolva lett, mielőtt a két hetes, ötvenedszerre használt olajban kisütötték és mellévágták a disznóknak se való mirelitkrumplit.

2014. febr. 8. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert a magyar éttermek zöme kritikán aluli. A legnagyobb probléma azzal van, hogy másnak próbálják mutatni magukat, mint amik, ahelyett, hogy "őszinte konyhát" vinnének. Egy rakás hely menőnek akar látszani, de a legolcsóbb csempe van a klotyón, és csak hideg víz folyik a csapból, a tejszínhab helyett palackozott növényi zsírt adnak, a húsokkal ott csalnak, ahol tudnak, és ahelyett, hogy mondjuk 3-10 féle kaját készítenének el mindig frissen és tisztességesen, 8 oldalas étlapot tartanak fenn, amihez egyszerűen képtelenség, hogy minden összetevő mindig friss legyen. Ezért állott húsokat használnak, újrahasználják a maradékot, normális fűszerezés helyett vegetát és egyéb szarokat használnak, stb. stb.

Tudok olyan éttermet, ahol még a levest is porból főzik.

Folytassam?

Semmi baj nincs egy olyan hellyel, ami egyszerű kajákat egyszerűen készít el, de ne próbálja magát másnak mutatni...semmi gond a rántott hússal sem, ha nem apró cafatokból klopfolják össze, ha nem az ezerszer felhasznált olajban sütik stb...

2014. febr. 9. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Másik példa:

[link]

Elég sok pénzt költöttek a felújításra, a személyzet kifejezetten kedves és barátságos, szeretek odajárni, de a kaja minősége lutri, mert itt is azon spórolnak...Gyümölcsleves porból és konzervből (nyáron!), a többi meg...változó...

és nézd meg az étlapot itt is: ez egy egyszerű, kőbányai vendéglő, ennek ellenére több oldalas kínálat van...

Ha én lennék a tulaj, akkor pár, hagyományos magyar kaja lenne az étlapon (pörkölt, cigánypecsenye és társai), lenne 1-2 "külföldi" (olasz vagy indiai vagy kínai mondjuk), és lenne aktuálisan pár kaja, ami függne pl. attól, hogy mit sikerül frissen, jó minőségben beszerezni. Ezeket a kajákat csinálnám rendesen, mindig frissen, nem az alapanyagokon spórolva, és szerintem lényegesen magasabb színvonalat lehetne így biztosítani, mint a jelenlegi módszerrel.

2014. febr. 9. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Amúgy az osztrák éttermekkel mi a helyzet? Ott is ilyenek vannak?


Azt én is éreztem itthon, hogy a rántott húsnak se íze se bűze, a sajtmártás amit adtak hozzá inkább hasonlított egy íztelen lére.

Miért mindig a kaján kell spórolni?


Én az italoknál is észrevettem ezt, amikor forró csoki van kiírva, és adnak helyette (600 FT-ért) forró kakaót.....

2014. febr. 9. 07:45
 7/11 A kérdező kommentje:

Miért pont az ételen spórolnak?

Miért kell egy olajat 300-szor felhasználni? Ismerősöm pl mesélte, hogy a palacsintát is csak előveszik a fagyasztóból, és megmikrózzák...de a pizzát is

2014. febr. 9. 07:50
 8/11 anonim ***** válasza:

A belinkelt étlapon szereplö ételek egy része még véletlen sem az, aminek nevezik:


pl. gulyásleves disznóhúsból: a gulyás - a nevéböl is következöen - marhából készük, minden más esetben oda kell írni, hogy csirkegulyás, sertésgulyás, stb.


A francia hagymalevesben zsemleKOCKÁNAK semmi keresnivalója, szeletekre vágott és vajban megpirított bagett való bele.


Szóval itt garantáltan nem tanult szakács föz, hanem csak valaki, aki pénzt akar keresni az étteremmel.

2014. febr. 9. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha nem tanult szakács főz, akkor is használhatna normális recepteket, ez a sertésgulyás ez csak valami viccnek jó. De erről beszéltem fentebb: már egy étlap elárulja a helyről, hogy mire lehet számítani.
2014. febr. 9. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Ausztriában is sok a szar hely, ritka rossz éttermekben is volt szerencsém enni - de tegyük hozzá, hogy ott talán jó helyből is több van.

Ez a spórolás mára vendéglősi tradíció lett nálunk, egyrészt a nyomott árak, másrészt a minél nagyobb profit hajkurászása kedvéért. Meg nálunk mit vár el a vendégek többsége? Pont ezt a többoldalas étlapot, és azt, hogy akkora adag zabát rakjanak le elé, amennyit meg sem lehet enni. Ahelyett, hogy kevesebbet, de jobbat kapnának...A vendéglősök és a vendégek egymást vitték el ebbe a katasztrofális irányba...igénytelen vendéglősök találkoznak az igénytelen vendégekkel. :)


Egyébként én sokat vagyok Csehországban és Szlovákiában, itt úgy tűnik, hogy a piákon szeretnek jobban csalni. A kaja egész tisztességes, de a kóla tesco gazdaságos stb. Persze csinálnak ilyet Magyarországon is, de szerintem inkább a szeszes italokkal.

2014. febr. 9. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!