Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A zsíros kenyeret és a túrós...

A zsíros kenyeret és a túrós puliszkát el lehetne készíteni fine dining módon?

Figyelt kérdés
:D

#étel #zsíros kenyér #túrós puliszka
2015. okt. 21. 17:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne?
2015. okt. 21. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagyok benne, hogy igen :) Helyes kis szeletre vágni a kenyeret, mintásan megszórva pirospaprikával és csinosan kirakni lilahagymával, egyik szelet a másikon körkörösen...

Nem tudom, ez fine dining-e így, de nekem tetszene :)

2015. okt. 21. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A túrós puliszkát nem ismerem, de a zsíros kenyeret simán.

Kenyér amibe szalonnát vagy aszalt paradicsomot sütöttek, fokhagymás pecsenyezsír amihez tartozik olyan barna zselészerű cucc is aminek nem tudom a nevét, a tetejére sült hagyma. A lilahagyma ebben az esetben nem játszik.

2015. okt. 22. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán. Legutóbb, mikor ilyen étteremben ettem, előétel gyanánt három szelet retket szolgáltak fel. A retek biztos nagyon örült, hogy így újraértelmezték, de az őstermelője biztos körberöhögi a tányért.
2015. okt. 25. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindent fel lehet használni és át lehet értelmezni ilyen helyen. :D


Egyébként a történelemben számtalan példa van olyan ételre, ami egyik korban a szegények tápláléka volt, és az emberek lenézték, pár évszázaddal később meg az előkelők vagy éppen a nagyon tudatosan étkezők úri hóbortja lett. (Vagy fordítva, bár az kevésbé nagy szám, mert általában ahhoz fűződik, hogy idővel megtalálták a módját, hogyan lehet nagyüzemben, gazdaságosan termeszteni valamit, amit addig csak a kiváltságosok engedhettek meg maguknak.) Ilyen utat járt be például a homár, amit az amerikai telepesek kezdtek el enni eredetileg, de csak a szegények, és csak akkor, amikor már nagyon nem volt semmi más, egyébként még ők is inkább a disznóknak adták. Na, ha a XVIII. században valakinek elmondod, hogy a homár nemsokára elitkaja lesz, és a fine dining egyik szimbóluma, akkor körberöhög valószínűleg. :)

2015. nov. 11. 03:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
100%
Szerintem igen. :D
2015. nov. 20. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!