Mi a különbség a Gyros és a Kebab között?

válasza:a kebapot igazából hártyavékonyra szeletelik, teljesen más a fűszerezése, borjúból készül, és az öntet is teljesen egyedi, ami rajta van. nagyon kevés helyen adnak jó kebapot...
az én kedvencem a Döner kebap, forró ropogós pita, sok zöldség, ubi, paradicsom, hagyma, husi, sok szósz és chilli.
ez a kebap.
a gyrosnak teljesen más a fűszerezése.

válasza:Bocsi, de meg kell kérdeznem, az első válaszoló miért azt írta hogy kebaP? Mert én úgy tudtam hogy kebab, és úgy is találtam meg.
Hogy válaszoljak is a kérdésre az első jól írta ezek a különbségek.

válasza:

válasza:igazából az eredeti az kebap... a magyar meg jól kebabozza:)))
amúgy még az a különbség, hogy az egyik török étel, a másik meg őshonos görög.

válasza:Nem tudom melyik a helyes írás, de Angliában mindenhol Kebab-nak volt kiírva.
Ott minden héten ettem 1x minimum, nagyon szeretem, sültkrumplit adtak hozzá, egy kis pita darabot amire rá volt rakva a hús,vörös káposzta, paradicsom, uborka, répa és egy csípős P*cs paprika, és ez le volt öntve tejfölös-fokhagymás szósszal!Ezt egy sárga elvihetős tálban tálalták.Imádooom!
Gyroszt még nem ettem, de ugyan így tudom elképzelni kb.
a gyrost ahogy itt mutatja annyival különbözhet, hogy rizssel és krumplival tálalják? Természetesen a fűszerezésen kívűl gondolom

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Milyen ételek ezek azon kívül, hogy mexikóiak? Elkezdtem keresgélni utánuk, de csak még jobban belekavarodtam, hogy melyik micsoda.
(bocs nem vagyok ebben jártas)
Azért kérdezem,mert úgy tudom, hogy mindkettő vízből és lisztből van és még az ízük és eléggé ugyanolyan. :D
és melyiket mire használják? pirított tésztához pl. melyik kell?
Tudom, egy kicsit hülye kérdés és persze a finom relatív, de egyik recept almát ír, másik répát és igazából nem tudom mi a különbség a kettő között(vagy hogy egyáltalán van-e :)). Esetleg aki készítette már el valamelyik receptet, nagyon megköszönném, ha írna véleményt...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!