Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ismeritek, ettetek már gravlax...

Ismeritek, ettetek már gravlaxot? Jó ötlet szerintetek szenteste mint étel?

Figyelt kérdés
[link]
2016. dec. 21. 15:40
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Pont ilyent nem ettem még, de hasonlóan készített nyers-pácolt halakat már igen. Egyik fogásnak kiváló lesz Szentestére, de főfogásnak nem javasolnám.


(A magam részéről a cukrot kihagynám. A cékla úgyis elég édeskés, annál édesebb íz nem kell. Különösen úgy, hogy utána úgyis rengeteg édességet meg fog enni mindenki az elkövetkező napokban.)

2016. dec. 21. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó teljesen, a lazac amúgy is elég ünnepi. Bár hozzátenném, hogy a gravlax hagyományosan előétel :)
2016. dec. 21. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

1-es: ettől nem lesz édes az étel, de az ízegyensúlyhoz és a páchoz kell az a mennyiségű cukor.


Minden jó étel szentestére, amit szívesen ennétek.

2016. dec. 21. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem ettem, de nekem elég ünnepi lenne :) Kár, hogy nem lakom tengerparton, friss lazacra nincs sok esélyem.


Ami a cukrot illeti, az eléggé ízlés dolga, de mivel sok lé távozik az ételből, a rengeteg só és a cukor jelentős része sem lesz már benne. Vakon meg nem mondom, mi lesz, de a cékla miatt én is óvatosan cukroznám vagy sehogy, úgyis bizonyára citromlevet vagy ecetet tennék rá egy ponton, mivel az egyéni ízlésem ezt diktálja s kicsit sem szokott érdekelni, hogy ki szerint hogyan kell csinálni valamit... Kinek mi tetszik.

2016. dec. 21. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

# 3


"1-es: ettől nem lesz édes az étel, de az ízegyensúlyhoz és a páchoz kell az a mennyiségű cukor."


Ne mond, hogy nem lesz tőle édesebb az étel, mert az lesz. Elhiszem, hogy azoknak az édesszájúaknak, akik úgy szeretik, föl sem tűnik, hogy az étel cukros.


Nekünk viszont föltűnik, mert mi nem szeretjük a cukrot sem a pácokban, sem a paradicsomlevesben, sem az ecetes uborkában vagy más savanyúságban. Ezért mi egyik sós kajába sem teszünk cukrot, és lám, nem is hiányzik belőle. ;)

2016. dec. 22. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!