Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Egyeseknek hogy van gusztusa...

Egyeseknek hogy van gusztusa a csigaevéshez?

Figyelt kérdés

Egyáltalán,akik elfogyasztják,mire gondolnak?

Egy olyan állat,ami egész életében a saját ürülékén csúszik.... ínycsiklandó...

Mert ha éhínség idején eszik meg,az érthető,hiszen rá vannak szorulva,például a franciák is a forradalom utáni időkben ettek csigákat,békákat stb.

Vagy néhány szerzetesrend a böjt alatt csigákat fogyaszt,mert az "halnak" számít,mondjuk ettől még nem jött meg az étvágyam.



2017. febr. 4. 12:11
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%
Egyszer láttam hogyan készül, teljesen átmossák (nem úgy hogy folyó víz alá teszik és kész), hanem folyamatába cserélik alatta a vizet, és áztatják ki, így gondolom tiszta lesz. Nem ettem még, nem tudom milyen íze lehet, de ennyi erővel ne együnk rákot, kagylót se, nem? Ki tudja, lehet hogy finom.
2017. febr. 4. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
72%
#vegán
2017. febr. 4. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
63%
A csigából tök jó pörköltet lehet csinálni, olyan, mint a zúzapörkölt. Csak sokszor át kell mosni. Az undorító az osztriga, nyersen citrommal. Olyan íze lehet, mint a cukrozott takonynak.
2017. febr. 4. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Én sem ettem még. De kipróbálnám. Sok mindent ettem már. Az alapanyagok meg vannak tisztítva, hőkezelve vannak. Csak nyersen nem ennék ilyesmiket :) Szerintem sem lehet rosszabb, mint pl. a rákok. Békacombot ettem már rántva, fini. Semmi különös, rántott husi
2017. febr. 4. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
96%

"Egy olyan állat,ami egész életében a saját ürülékén csúszik...."

Csudákat csúszik a saját ürülékén. Menet közben tojik egyet, és egy perc múlva már egy arasszal messzebb jár. Ellenben nézz meg egy disznóólat, kucu boldogan hempereg a trágyában. Vagy egy mély almos csirkeneveldét. Hat hétig nem cserélnek alattuk almot, csak dobnak a tetejére egy kis szárazat, a csirkék meg folyamatosan kapnak antibiotikumot, nehogy betegséget kapjanak. Ugyan így tartják néhány helyen a halakat is (pl. panagasius), sűrű trutyiban úszkálnak, masszív antibiotikumos védelem mellett. Szóval ha ez lenne az elsődleges szempont, akkor inkább az erdőben csúszkáló csiga, mint a trágyában fetrengő disznó.

De nyilván nem erről van szó. Szokás kérdése az egész. Aki pici gyerekkorától ahhoz szokott, hogy csigát (békát, sáskát, kígyót, kutyát, majmot) egyen, annak az a csemege. Egy hithű muszlimnak, zsidónak meg a rántott karaj az undor csúcsa.

2017. febr. 4. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Valaki a disznó bőrtől udorodik úgy mint te a csigáktól. (Mondjuk imádom a bőrt)

Ez személyfüggő. Más országban más a kultúra.

2017. febr. 4. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
53%
Nekem meg hozzád nem lenne gusztusom kérdező..
2017. febr. 4. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
77%
Mert a kolbászhoz hogy van gusztusod? A sertés segge lyukát is megeszed vele és a saját fosos belébe töltik vissza. Az se sokkal jobb, mint az átmosott, szaroncsúszós csiga.
2017. febr. 4. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
71%

Engem az ilyen leírások sosem érdekeltek, csak maga az étel.

Ettem csigát. Teljesen snassz, máskor nem fogok, de nem gusztustalan számomra. Inkább, mint a nagyüzemi csirke...

2017. febr. 4. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
66%
Egyeseknek hogy van gusztusuk a húsevéshez?
2017. febr. 4. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!