Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A napokban volt a Chili Tv-n...

A napokban volt a Chili Tv-n olasz citrom ültetvényen palacsinta sütés, limoncello is kellett hozzá, valaki emlékszik a receptre?

Figyelt kérdés

Kandírozott citromot is hozzá...

:)


2017. aug. 11. 20:12
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

A videó már megvan, csak jó lenne magyarul...

[link]

2017. aug. 11. 20:25
 2/13 anonim ***** válasza:
49%

palacsintákért

3 tojást

200 g 00 vagy sima liszt

200 ml tej

50 g vajat

A mártáshoz

200 g görgős cukor

50 ml limoncello likőr

2 citrom, 1 szeletelt, 1 juiced

12 bazsalikom levelek

A töltéshez

4 tojásfehérje

50 ml kész puding

1 citrom, hízott

25 g vajat

2017. aug. 11. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja és egészségedre!😊
2017. aug. 11. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
mi ez a google fordítózás?
2017. aug. 11. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Mi az a görgős cukor?
2017. aug. 12. 01:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Lefordítom neked értelmesen, nem google fordítósan, egy pillanat. :)


A palacsintatésztához:

3 egész tojás,

200 gramm finomliszt

200 ml tej

50 gramm vaj


Az öntethez/szószhoz:

200 gramm porcukor

50 ml limoncello likőr

2 citrom, 1 szeletelve és 1 facsarva

12 bazsalikomlevél


A töltelékhez:

4 tojásfehérje,

50 ml vanílikrém/tejsodó, amit akkor állítasz elő

1 citrom, reszelve (ugye a héja)

25 gramm vaj


A tálaláshoz jó lehet a vanília fagylalt.


A palacsintához: keverd össze a tojást, a lisztet és a tejet. Vajazz be egy nagy serpenyőt, egy nagy kanálnyi kikevert palacsintatésztát önts bele, aztán mehet is a serpenyő a tűzhelyre!

Eztán süsd addig, amíg szép aranybarna nem lesz, aztán megfordítod, és a másik oldalánál is megvárod ugyanezt.

De ezt valószínűleg már tudod. :)


A szószhoz: a sugarat egy száraz, forró serpenyőbe tedd és addig süsd, amíg nem karamellizálódik. Aztán add hozzá a limoncello likőrt és lángoltasd meg egy kicsit így az alkoholban.

Ezután a citrom szeleteket és a facsart levet add hozzá, keverd is össze jól. Végezetül vajat is keverj hozzá. A bazsalikom leveleket csak a tálalás előtt kell hozzáadni.


A töltelékhez: a tojásfehérjét verd fel, amíg egészen kemény nem lesz, öntsd össze a vaníliakrémmel/tejsodóval, és a citromhéj reszelékkel.


Végezetül pedig, az 'összeszereléshez':

Vajat melegítesz egy serpenyőben, és pár kanál tölteléket teszel mindegyik palacsintába, összehajtod/feltekered, ahogy szeretnéd. A serpenyőben sütöd pár percig mindkét oldalát.


A tálaláshoz minden palacsintát leöntesz egy kis szósszal, és ahogy már fentebb is írtam, jó lehet hozzá a vanília jégkrém. :)


Jó étvágyat hozzá!

2017. aug. 12. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A sugarat úgy értettem, hogy a cukrot, csak nagyon benne voltam az angolban, bocsi. :D
2017. aug. 12. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért kritizálsz? Csak probáltam segiteni.
2017. aug. 12. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. aug. 12. 21:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szivesen!
2017. aug. 16. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!