Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyennek találjátok a külföld...

Milyennek találjátok a külföldön, külföldiek által elkészített magyaros ételeket (pörkölt, gulyás stb. )?

Figyelt kérdés

Csehországban pl. nagyon fűszeres a gulyásnak nevezett marhapörkölt szaftja, valószínűleg van benne borókabogyó is. Nagyon barna, nem mélyvörös. Tettek bele egy kevéske gombát is és knédlivel tálalták. Nem volt egyáltalán rossz, csak "más".


Németországban eléggé elterjedt étel a gulyásleves, viszont borzasztó. Savanykás, nagyon trutyis. Amit étteremben ettem, az úgy-ahogy elfogadható, de ez is savanyú volt, a konzervesek meg szinte ehetetlenek (nagyon trutymós volt mindkét márka, amit kipróbáltam. Megállt bennük a kanál, semmi kanalazható lé. Az egyik verzióban még kelbimbót, zöldborsót és zöldbabot is tettek, viszont petrezselyemgyökeret egyik se tartalmazott. (Nekem úgy tanították iskolában, hogy sárgarépa, petrezselyemgyökér és zeller a minimum, ami egy gulyáslevesbe kell a krumpli mellett, esetleg kerülhet bele egy kevéske karalábé és a petrezselymet helyettesítendő pasztinák.)


A legfinomabbat viszont Erdélyben ettem egy nem magyar vendéglőben! Tárkonnyal nyomták tele a lét! Húúú, vaze.


2017. szept. 5. 23:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Az okés, de az ember kíváncsi természet. Csehországban egy szemesztert töltöttem, Németországhoz sok minden kapcsol.
2017. szept. 6. 00:28
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Egy német főzőcskeműsorban láttam : a kiváló séf tökéletesen készített egy jó kis lecsót, majd belepárolta a füstölt kolbászt. Remek!

Aztán fogta magát és belevagdosott téliszalámit! Ez nálam sok(k) volt! :D

Az már nem bele való szerintem. Elferdíti a kolbászos lecsó ízharmóniáit.

2017. szept. 6. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

Pörköltbe nem való tárkony. Az már nem magyaros pörkölt.

De minden nemzeti étel ott az igazán jó, ahol a "hazája" van. Máshol csak utánzat.

2017. szept. 6. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudom megítélni, mert más országban nem magyar ételeket akarok enni.
2017. szept. 6. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

Svájcban élek, kollégáimnál buli.


Majd ők csinálnak pörköltöt a tiszteletemre :D


Hát... a fáradozást értékeltem, de az íze - konkrétan paprikás lé.

Mikor kérdeztem, miért, hát nem merték túl!fűszerezni. Mondtam nekik, nemhogy túl, de ez alul SINCS ízesítve.


Szívás, aztán egyszer csináltam nekik én marhapörköltöt, mert megkértek. Másnap az iroda 95%-a üresen kongott, mert mind rosszul lettek (hasmenés, gyomorgörcs, stb.).


:D

2017. szept. 6. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Kevés helyen ettem, a maga módján finom volt, de teljesen más a megszokottól.

Külföldön élek, de ha kedvem támad valami hazait enni (nem annyira gyakori, havi 2-3 alkalom maximum, számomra túl nehéz a magyar konyha, ill. elég egyoldalú) akkor főzök magamnak :)

2017. szept. 6. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe nem jutna külföldön magyaros ételt rendelni. De a példában említett cseh, szlovák, miénkhez hasonló ételek kapcsán nem szokott eszembe jutni, hogy miben különbözik a miénktől.


A pörkölt/stew/curry egy olyan szinten alap étel, hogy nehezebb olyan országot találni, ahol nincs, mint ahol van.

2017. szept. 7. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
A mi pörköltünk az elkészítési eljárásában különbözik a többi stewtól, az ízesítése mellett: lepirít, kis vizet hozzáad, lepirít, kis vizet hozzáad, lepirít. És ezd addig folytatja, amíg a hús meg nem puhul.
2017. szept. 7. 13:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Itt Németországban ettem párszor "gulyáslevest", amit persze német szakácsok csináltak. Nem kell mondanom, hogy gulyásleveshez semmi köze nem volt. Inkább mondtam volna azt, hogy paprikás krumpli.
2017. szept. 9. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Németországban, bajor területen, munkahelyi kantinban(!) ettem nagyon finom, pörkölthöz hasonló, sertéspaprikást, (tejföl vagy tejszín, illetve gomba is volt benne) és kolbászból készült "wurstgulasch"-t galuskával. Ezektől könnyebb, egészségesebb ételek is voltak (hal, sertésszűz, vegetáriánus), de úgy voltam vele, ha kifizetem az árát (euróban), akkor szeretnék estig jól is lakni vele.
2018. jún. 15. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!