Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kapok mindig inas...

Miért kapok mindig inas marhalábszárat a hentesnél?

Figyelt kérdés
Ha pörköltet vagy gulyásleves kívánok elkészíteni, kénytelen vagyok elmenni a henteshez, ahol mindig olyan húst kapok, ami tele van inakkal. Ráadásul, amikor ma vásároltam, még barna is volt a lábszár. És szerintem kicsit büdös is.

2015. febr. 19. 21:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A dolog roppant egyszerű. Nem létezik olyan marhalábszár, amelyik nem inas. Pörköltnek direkt jót tesz. Attól lesz igazán finom, szaftos.
2015. febr. 19. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a választ, de nekem inkább rágósnak hat.
2015. febr. 19. 22:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Lehet valamit kezdeni a marhalábszárral, hogy ne legyen annyira "inas"? Vagy alapból olyan és nem lehet rajta segíteni? Köszönöm.


A marha lábszár egy erősen inas húsrész, ezzel gyakorlatilag nem lehet kezdeni semmit. Ha kedveled a marha húsból készült gulyás vagy pörkölt ételeket, a marha nyakat, vagy marha lapockát ajánlom. Ezen termékek ugyanazt a gasztronómiai élményt nyújtják.

2015. febr. 19. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha megfőzöd a lábszárt pörköltnek, akkor az inak is megfőnek. Abból lehet a legfinomabb pörköltet főzni.
2015. febr. 19. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A lábszár nem gyorsan lesz kész, több (akár 4-5) óra, mire negfö, akkorra viszont teljesen puhák lesznek az inak is benne.
2015. febr. 19. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim válasza:
3%
Szerintem hagyd ott a hentest. Szar minőségű húst ad el neked. Vegyél máshonnan legközelebb. Ez manapság egyre gyakoribb sajnos.. Sok helyen ránk sózzák a vacak minőségű húsokat.
2015. febr. 20. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A lábszár lényege, hogy inas... a legfinomabb pörkölt és gulyás ebből készül, csak tudni kell jól megfőzni.

Tényleg hosszú a főzési ideje, akár 4 órányi is lehet, de megéri. Az inak vajpuhára főnek benne, nem rágós, hanem kifejezetten omlós a marhalábszár, ha valaki kivárja a kellő főzési időt.

Persze van, aki gyorsítja kuktában, de szerintem soha nem lesz olyan benne egy jó marhapörkölt, mint amelyik lassan, órák alatt fő meg , ami szerintem kijár neki.

2015. febr. 20. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim válasza:
0%
A régi rendszerben a TSZ-ekből lehetett nagyon jó minőségű marhahúshoz jutni egy kis protekcióval, de sajnos annak az időknek már vége. Most már elárasztották a piacot a rossz minőségű, többnyire külföldi import húsáruk. Ez igaz sajnos nem csak a marhára, hanem sertésre,csirkére és minden egyéb húsra. Ezek nagyon távol állnak a jóminőségű árutól...
2015. febr. 20. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Megerősítem a nagyobbik átlagot:

A lábszár inas hús. Minden marháé, mindegyik hentestől.

Ha rágós, akkor rövid ideig párolod.

Ha elég ideig párolod szakaszosan, meglepően omlósra puhul fel.


Az, hogy nem friss húst árul, az más lapra tartozik, az nyilván kifogásolható.

Nagy forgalmú helyekre kell járni, ahol sokszor fogy el, és sokszor pótolják az árut, nem kis sarki eldugott hentesboltba, ahol egy hétig is ott napozik a hús.

2015. febr. 20. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
53%

Hallod ez semmi!


Én a múltkor bőrös csontos csirkemellet vettem és tele volt csonttal és még a bőrét is rajtahagyták...


Barom...

2016. nov. 18. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!