Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A pálinka miért csak Mo. -ra...

A pálinka miért csak Mo. -ra és környékére jellemző? Máshol miért nincs ilyen?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy más nemzeteknek is vannak hasonló röviditalai, de pl. a limoncello, a brandy, a borovicska vagy vodka mind alapjaiban mások. Vagy gyengébb, szörpszerű likőrök, vagy olyan erős párlatok, amik nem ehető, édes gyümölcsből készülnek. Olyan minőségű gyümölcsből készült itallal, mint a magyar pálinka, máshol nemigen lehet találkozni. Ami számomra azért meglepő, mert maga az eljárás egyáltalán nem bonyolult, és gyümölcs is van máshol is, pl. Olaszországban. Hogy lehet, hogy más nemzeteknél nem alakult ez ki?
2018. jún. 30. 11:29
1 2
 11/11 Phoney ***** válasza:

ma 09:32


Megkeressem neked a grappa szabályozását, vagy elég, hogy a 110/2008 EK az eredetvédett törkölypárlatok közt listázza? Nem tudom, honnan vetted, hogy gyümölcspárlat, de megmutathatod.

2018. szept. 2. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!