Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy lesz roppanós a kínai...

Hogy lesz roppanós a kínai bundás csirke?

Figyelt kérdés

Sokféle receptet kipróbáltam már, egyikkel se lett az igazi. Szinte kivétel nélkül, mindnek vissza puhul a bundája sütés után. Az eddigi legjobb recepttel kb negyed óráig bírta sütés után, hogy teljesen kemény, és roppanós maradt a felülete.


A kínai büfékben a melegentartóban, úgy, hogy még a szósszal is össze van keverve, ott áll 1-2 órán keresztül, de meg se kottyan neki, mindig kemény, roppanós a felülete.

Nekem meg pár perc után olyan, mint a párizsi csirke.


Talán még a kevés tojás, sok olaj arány az, ami a legjobb, de az eredetitől távol áll.


Van itt olyan, akinek már sikerült? A majdnem olyan, nem érdekel. Csak a tökéletes. Köszi!


2018. aug. 8. 16:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Keményítőt raktál bele? Nekem sose szokott megpuhulni annyira. :)
2018. aug. 8. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Természetesen. Mondom, sokfélét kipróbáltam, és mindben volt keményítő, szóval ez alap.

Nem tudom, miért lágyul vissza.

Most egy amerikai videót néztem, ott kétszerre sütik meg a csirkét. Először csak 1 percig, hogy kicsit megkeményedjen kívül, aztán félreteszik, és utána az egészet forró olajban mégegyszer el kezdik sütni.


Talán ahhoz lehet köze, hogy így több ideje van elpárologni belőle a nedvességnek?

2018. aug. 8. 16:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom sajnos, de legközelebb kérdezd meg egy kínai kajáldában. Ha nem akarják neked elárulni a titkot, akkor csak egy mód van rá, hogy megtudd. El kell menned egy ilyen helyre dolgozni. Csak pár napra, egy hétre akár, hogy kifigyeld a trükkjét.
2018. aug. 8. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan melyik ételre gondolsz? Legalább négyféle ételt fémjelezhetsz "kínai bundás" névvel, de lehet, hogy többet.
2018. aug. 8. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

3-mas, nem hiszem, hogy felvesznek, konyhára leginkább csak kínaiakat vesznek fel, csak a pultban vannak magyarok.


4-es... Igen, legalább 4 féle étel. Aminek mindnek ugyanaz az alapja. Nem az ilyen olyan ízesítés érdekel, hogy most az szezámos, vagy mézes, vagy chilis.

A bunda érdekel. Ami mindegyiken ugyanaz.

2018. aug. 8. 18:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja, meg nem nem tudok elszakadni a munkahelyemről napokra. Ha egy évben ki tudok venni 2 hét szabit az már jó, de azt meg nem föltétlenül egy kínai konyhán tervezem eltölteni. :D
2018. aug. 8. 18:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

ebből megtudod: [link]


vagy:

[link]

2018. aug. 8. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
nézz meg róla néhány youtube videót, ha tudsz angolul, biztos mutatnak hasznos praktikákat.
2018. aug. 8. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Próbáltad már eredeti kínaival (legjobb a Wuan Huain) készíteni?
2018. aug. 9. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Sütőport tegyél a tésztájába (szódabikarbóna nem jó!).

Olaj is kell igen, és tojás is.


Én 15 ek liszthez fél tk sütőport adok és 2 ek olajat illetve egy tojást.


A kínaikban a máz cukros ezért lesz még jobban kemény. A wokodba tegyél 2-3 szedőkanálnyi cukrot + ecetet + pirosaranyat + egy nagyon kevés vizet majd kezd el olvasztani full lángon. Amikor már habzik forgasd bele a kisütött gombócokat!

2018. aug. 16. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!