Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A szejtán gyulladást okoz a...

A szejtán gyulladást okoz a szervezetben?

Figyelt kérdés

Vegánként sok szejtán alapú ételt készítettem már, persze nem minden nap azt eszem, de heti kétszer szoktam.

Dr. Tihanyi oldalán olvastam, hogy gyulladásokat okoz. Igaz?


2021. szept. 10. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A szejtán búzasikérből van. Annak okoz gondot, aki gluténérzékeny.
2021. szept. 10. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Az a Dr. Tihanyi elég sok mindent ír, ami nem igaz, vagy legalább is nem teljesen.

A szejtán egészséges embernek nem okoz semmit,csak annak, aki gluténérzékeny. Viszont aki az, az nem majd valamikor kap gyulladást, hanem gyakorlatilga azonnal hasgörcsöket meg erös hasmenést napokig.


Szóval fogyaszd nyugodtan a szejtánt és olvass kevesebb rémhírterjeszö cikkeket.

2021. szept. 10. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Az a Tihanyi egy szélhámos.
2021. szept. 11. 02:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

#4 A búzasikér nem adalékanyag, hanem a búza része. Gyakorlatilag koncentrált fehérje, ami a sima lisztben is megtalálható, csak kisebb arányban. Nemcsak a vegánok fogyasztják, hanem mindenki, aki eszik péktermékeket és tésztákat, amik nem kifejezetten gluténmentesek.

A legtöbb vegán pedig nem egészségügyi indokból választja a növényi étrendet, tehát nem állítják, hogy az állati eredetű élelmiszerek gyulladást vagy mást okoznának. Problémát a túlzott fogyasztásuk, vagy az érzékenység okozhat, ugyanúgy mint a szejtán esetén.

2021. szept. 11. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
28%
A szejtán gyakorlatilag egy gluténbomba. Ez egészséges ember nem okoz gondot, de a gluténérzékenyeken kívül más betegeknek sem tanácsos fogyasztani . Gyulladásos bélbetegségek,pajzsmirigygondok , autoimmun betegségek esetén jobb elfelejteni.Ha te egészséges vagy , és mértékkel fogyasztod semmi bajod nem lesz .
2021. szept. 11. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

"#4 A búzasikér nem adalékanyag, hanem a búza része. Gyakorlatilag koncentrált fehérje, ami a sima lisztben is megtalálható, csak kisebb arányban."


Sokkal kisebb arányban, hiszen a fehérlisztből nemcsak a korpát és a búzacsírát vonják ki, hanem a sikér egy részét is.

2021. okt. 24. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Akik a 6-ost lepontozták, ajánlatos volna utánanézniük, hogy miből áll az ún. teljes kiőrlésű búzaliszt, az ún. vörösliszt (ld. hatvani malom) és a fehérliszt (BL-55, -80 és efféle lisztek).
2021. okt. 25. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Tehát:

A búzaszem legnagyobb arányát a fehér liszttest alkotja, mely a szem 82%-át teszi ki, ezenkívül fontos alkotó még a csíra és az aleuronréteg, amely a liszttestet védi-takarja. A fehérliszt szinte kizárólag a liszttestből származik, aminek 80%-a keményítő, és ezt még 4-5% cukor is kiegészíti. Az ásványok, a természetes katalizátorok és esszenciális aminosavak legnagyobb része a búzaszem többi részében, a csírában és a héjban találhatók.

2021. okt. 26. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!