Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Pár tippre és receptre lenne...

Pár tippre és receptre lenne szükségem?

Figyelt kérdés
Azt tervezem,hogy a jövőhéten nem fogok húst enni,csak gyümölcsöt,zöldséget(nem tervezem azt,hogy vega leszek csak néha néha kihagyom majd a húst).Tudnátok mondani pár ételt(azt is,hogy hogyan kell elkészíteni egyúttal:P)ami laktató és sok benne a tápanyag?
2010. aug. 31. 22:48
 1/8 anonim válasza:
Egyél pl tészta salit!felkockázom a paprikát, paradicsomot, uborkát (de lehetsz kreatív: mehet bele kukorica, sajkocka, főtt tojás,én tettem már bele megmaradt csirke husit, párizsit is) egy natúr joghurtot vagy kefírt egy tejföllel elkeverek pici ételízesítő, pici bors kb 1 evőkanál majonéz hozzá. A felkockázott zöldségekkel összekeverem a mártást, és rá a kifőtt tésztára! gyors, fincsi, és mégis laktató!
2010. aug. 31. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Friss kevert sali grillezett camamberttel és áfonyával

Főzelékfélék tükörtojással,gombapörivel,zöldségropogóssal

Paradicsomleves-tócsival

Tavaszi zöldségleves , fűszeres krémtúróval töltött cukkini

Tojásos nokedli uborkasalátával

Borsóleves császármorzsával

Tzatziki saláta házi medvehagymás pogácsával


Ez akár egy heti étrended is lehet,üdv egy szakácslány :-)

2010. aug. 31. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

A főtt burgonyás zöldbabpörkölt laktató és nagyon finom!

A gombával töltött tök kisütve szintúgy.

2010. szept. 1. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Tojás pörkölt, rizs, fejes saláta. Krumplis tészta.Tojásos nokedli.Karfiol pörkölt.Gomba paprikás.Paradicsomos káposzta, és bár milyen főzelék.
2010. szept. 1. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
zöldséges rizottó .Pároljál zöldségeket,egy pici füszer bertolli szósz majd keverd össze rizzsel./lehetőleg barna rizs /kiadós -gyors étel . Jó étvágyat.
2010. szept. 1. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket^^
2010. szept. 1. 20:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Francia rakott burgonya


Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya, 20 dkg reszelt sajt, 5 főtt tojás, 2 tojás, 1 padlizsán, 1 cukkíni, 10 dkg vaj, 4 ek. liszt, 4 dl tej, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, zsemlemorzsa.

Elkészítése: Egy edényben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük forró tejjel és tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, végül hozzáadjuk a tojásokat. Egy tálban összekeverjük a felkarikázott cukkínit, főtt burgonyát, főtt tojást és kockákra vágott padlizsánt. Összeforgatjuk a besamell mártással, majd kivajazott, morzsával megszórt tűzálló tálba halmozzuk. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180°-os sütőben készre sütjük.


Töltött burgonya


Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya, 1 hagyma, kevés olaj, 10 dkg gomba, 4 kemény tojás, 1 tejben áztatott zsemle, só, 1 csokor petrezselyemzöld, sütéshez bőven olaj.

Elkészítése: Megtisztítjuk a burgonyákat és közepüket karalábéfúróval kifúrjuk. A kifúrt spirálokat félretesszük, a kivájt burgonyákat megtöltjük a következő töltelékkel: az olajon világosra pirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a finomra vágott petrezselyemzölddel meg sóval ízesítjük és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a villával összetört kemény tojásokat meg a levétől kinyomkodott, áztatott zsemlét. A burgonyákba töltve, bő forró olajban kisütjük a burgonyaforgácsokkal együtt.

2010. szept. 9. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Jóasszony módra


Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 5 db gyöngyhagyma, 15 dkg kolozsvári szalonna, petrezselyemzöld, só, bors.

Elkészítése: Kockaburgonyát sütünk. A gyöngyhagymát és a kolozsvárit megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyához, sózzuk, borsozzuk és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.



Rántott burgonya


Hozzávalók: 8 közepes nagyságú burgonya, 2 tojás, 2 tojássárgája, 2 ek. búzadara, só, 1-1 csokor petrezselyemzöld-snidling, 1 szál zellerzöld, liszt a panírozáshoz, tojás, zsemlemorzsa, sütéshez olaj.

Elkészítése: Áttörjük a főtt burgonyát a tojásokkal meg a sárgákkal, búzadarával és a fűszerekkel. Kis rudakat formázunk belőle, aztán bepanírozzuk és kisütjük.



Tócsi (Lapcsánka)


Hozzávalók: 1 kg burgonya, 5 ek. olaj, 1 hagyma, 3-4 ek. liszt, só, szezámmag.

Elkészítése: Meghámozzuk, lereszeljük a burgonyát, összedolgozzuk az olajon pirított hagymával, liszttel, sóval és szezámmaggal. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit, belesimítjuk a masszát, majd sütőben szép pirosra sütjük.

2010. szept. 9. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!