Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Palacsinta tészta recept...

Palacsinta tészta recept kritériumokkal... Kérek szépen olyan általad KIPRÓBÁLT tojás nélküli palacsintatészta receptet, ami finom és jól ki lehet sütni! K ö s z i! Nem amerikai palacsinta, hanem a vékony, tekerhető érdekel?!

Figyelt kérdés
Az sem baj, ha nincs benne tehéntej, de remélem, hogy a tehéntej helyett megfelelő a kókusztej. Ugye?

márc. 20. 17:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%
Akkor parancsolj, használd ezt, tojás nélkül: 4 tojás, fél kiló liszt, 2 liter tej, 10 dkg olvasztott vaj és kb fél liter szénsavas víz, ami nálam bevált. A vaj miatt nem kell olaj a serpenyőbe
márc. 20. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Az 1-es vagyok: a rétesliszt azért fontos, mert annak magas a sikértartalma (a sikér a buzafehérje) és attól lesz nyúlós a tészta, nem pedig folyós, így lehet vékonyra sütni.

Igazán nem szoktam mérni a hozzávalókat, mert sok függ a liszttöl, kb 20 palacsintához szoktam 200-250 g lisztet venni. Ebbe teszek elöször fél teáskanál sót, fél evökanál cukrot (ezt esetleg ki is lehet hagyni, van, aki csak a tölteléket édesíti), és ehhez adagolok lassan vizet, közben habverövel kevergetem, hogy ne legyen csomós.

[link]

A tészta kb olyasmi sürüségü legyen, mint a sürübb méz, ha kell, késöbb még tudod higitani.

A pihentetés azért kell, mert akkor duzzad meg a sikér és attól lesz jó állagú a tészta.

Sütés elött egy kis táalcskába tegyél olajat, és egy papírtörlöböl készült csomóval picit kend meg a serpenyöt, nem kell sok olaj. (Ez a módszerrel tudod a legkevesebb olajjal megsütni, anélkül, hogy ragadna). Amikor a serpenyö forró (egy csöpp tészta azonnal sisteregve sülni kezd) kisebb merökanálnyi tésztát öntesz bele, a serpenyöt forgatva, billegtetve szétoszlatod az alján a tésztát, addig sütöd, amíg a láthaó oldala megalvad, akkor megfordítod, a másik felét is kicsit megsütöd, és egy tányérre csúsztatod.

Ha ez az elsö túl vastagra sikerül, egy-két evökanál vizet még tegyél hozzá. keverd el és úgy süsd a többit.

Minden palacsinta elött olajozd meg a serpenyöt.

Ha gázon sütöd, akkor feltétlen tegyél a serpenyö alá lángelosztót, úgy egyenletese sül, nem lesz félig égett meg nyers része.

Ha valami nem világos, kérdezz vissza, akár itt, akár privátban.

márc. 20. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 A kérdező kommentje:
#12. Igazán köszönöm a részletes leírást és kedvességedet!
márc. 20. 18:19
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
Szivesen és sok sikert. Meg ha elsöre nem sikerül tökéletesen, ne add fel, idövel menni fog!
márc. 20. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy! 💓💗
márc. 20. 18:43
 16/20 anonim ***** válasza:
21%
google
márc. 20. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Az alap nálam 6-7 ek liszt, fél-egy ek olaj, mondjuk fél deci tej és annyi szóda, amiből palacsintatészta állaga lesz.


Nálam ez a mennyiség mondjuk 7-8 palacsintára elég, de nálunk csak a barátom eszi.

márc. 21. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
31%
Próbáld meg, hogy tojás helyett egy kevés pudingport teszel bele.
márc. 21. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ezeket az ötleteket is. Közben találtam egy olyat, hogy tápióka keményítő kell bele. Lehet, hogy az jó ötlet. (Mindenmentes Nóra oldalán van: hajdina palacsinta, - hátha érdekel mást is. Csak 3 összetevő. Víz, hajdinaliszt, tápióka keményítő. És persze vmi étolaj a sütéshez.)
márc. 21. 13:33
 20/20 A kérdező kommentje:
márc. 21. 13:44
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!